Kada dođu topli dani uvek nam više prijaju osvežavajući voćni kolači. Ovo je izvrstan predlog kako sebi i drugima da ulepšate dan.
Sastojci:
- 700 g višanja
- 16 kašika šećera
- 2 pudinga od malina ili jagoda
- 2 pudinga od vanile
- 700 ml vode
- 160 g maslaca
- 750 ml mleka
- 450-500 g piškota
- 2 kašike griza
- 2 dcl slatke pavlake
- 200 g čokolade za kuvanje
Priprema:
U 500 ml vode dodajte 8 kašika šećera, višnje, a puding od maline razmutite u manjoj posudi sa 200 ml vode, pa dodajte u šerpu. Dodajte i 80 g maslaca i kuvajte dok ne bude gotovo.
Piškote potopite u hladno mleko i ređajte u kalup dimezija 28x28 cm. Sipajte puding, pa stavite drugi red piškota (njih ne umačite u mleko).
Zatim u 500 ml mleka dodajte preostali šećer (8 kašika), a puding u zasebnoj posudi razmutite sa preostalih 250 ml mleka i dodajte griz. Kuvajte dok se ne zgusne, uz konstantno mešanje. Dodajte i 80 g maslaca. Sipajte preko piškota.
Čokoladu istopite sa slatkom pavlakom i dobijenim ganašom premažite kolač. Ohladite u frižideru pola sata.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: emilinakuhinja
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus