Kada dođu topli dani uvek nam više prijaju osvežavajući voćni kolači. Ovo je izvrstan predlog kako sebi i drugima da ulepšate dan.

Sastojci:

  • 700 g višanja
  • 16 kašika šećera
  • 2 pudinga od malina ili jagoda
  • 2 pudinga od vanile
  • 700 ml vode
  • 160 g maslaca
  • 750 ml mleka
  • 450-500 g piškota
  • 2 kašike griza
  • 2 dcl slatke pavlake
  • 200 g čokolade za kuvanje

Priprema:

U 500 ml vode dodajte 8 kašika šećera, višnje, a puding od maline razmutite u manjoj posudi sa 200 ml vode, pa dodajte u šerpu. Dodajte i 80 g maslaca i kuvajte dok ne bude gotovo.

Piškote potopite u hladno mleko i ređajte u kalup dimezija 28x28 cm. Sipajte puding, pa stavite drugi red piškota (njih ne umačite u mleko).

Zatim u 500 ml mleka dodajte preostali šećer (8 kašika), a puding u zasebnoj posudi razmutite sa preostalih 250 ml mleka i dodajte griz. Kuvajte dok se ne zgusne, uz konstantno mešanje. Dodajte i 80 g maslaca. Sipajte preko piškota.

Čokoladu istopite sa slatkom pavlakom i dobijenim ganašom premažite kolač. Ohladite u frižideru pola sata.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  

Izvor: emilinakuhinja