Kada god odemo kod bake posluživala nas je ovim divnim desertom. Ali šnenokle su postale čuvene kada ih je Milena Dravić nudila u seriji "Metla bez drške". Svako ko je odrastao uz tu seriju kad god čuje šnenokle seti se čuvene glumice.

Razlika između šnenokli i paradižota je samo u serviranju. Uživajte.

Sastojci:

  • 1 l mleka
  • 6 jaja
  • 4 kašike šećera
  • 40 g vanilin šećera
  • 2 kašike brašna (ravne)

Za paradižot:

  • rendana čokolada
  • keks u komadu

Priprema:

U širu i veću šerpu sipajte mleko, pa dodajte vanilin šećer i stavite da provri. Odvojite belanca i žumanca, pa u belanca dodajte kašiku šećera i umutite u čvrst šne. Kada okrenete naopako šne bi trebalo da ostane u posudi.

Kada mleko provri (treba da lagano vri) uzimajte kašikom po malo umućenih belanaca i spustite u mleko. Kuvajte po 10 sekundi sa svake strane i rešetkastom kašikom vadite u cediljku ispod koje ste podmetnuli činijicu.

U cediljki će se belanca dodatno ocediti, jer ako ih odmah stavite u posudu u kojoj ćete servirati na dnu će vam ostati višak mleka. Oceđene oblačiće stavite u posudice u kojima ćete servirati.

U oceđeno mleko od belanaca dodajte šećer, brašno i žumanca, mutite i zakuvajte u preostalo kipuće mleko. Mešajte dok se ne dobije ređi krem. Sklonite sa vatre i kremom prelijte oblačiće.

Ako želite da napravite paradižot onda samo servirate šnenokle sa rendanom čokoladom i keksom.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  

Izvor: domacirecpeti