Kada god odemo kod bake posluživala nas je ovim divnim desertom. Ali šnenokle su postale čuvene kada ih je Milena Dravić nudila u seriji "Metla bez drške". Svako ko je odrastao uz tu seriju kad god čuje šnenokle seti se čuvene glumice.
Razlika između šnenokli i paradižota je samo u serviranju. Uživajte.
Sastojci:
- 1 l mleka
- 6 jaja
- 4 kašike šećera
- 40 g vanilin šećera
- 2 kašike brašna (ravne)
Za paradižot:
- rendana čokolada
- keks u komadu
Priprema:
U širu i veću šerpu sipajte mleko, pa dodajte vanilin šećer i stavite da provri. Odvojite belanca i žumanca, pa u belanca dodajte kašiku šećera i umutite u čvrst šne. Kada okrenete naopako šne bi trebalo da ostane u posudi.
Kada mleko provri (treba da lagano vri) uzimajte kašikom po malo umućenih belanaca i spustite u mleko. Kuvajte po 10 sekundi sa svake strane i rešetkastom kašikom vadite u cediljku ispod koje ste podmetnuli činijicu.
U cediljki će se belanca dodatno ocediti, jer ako ih odmah stavite u posudu u kojoj ćete servirati na dnu će vam ostati višak mleka. Oceđene oblačiće stavite u posudice u kojima ćete servirati.
U oceđeno mleko od belanaca dodajte šećer, brašno i žumanca, mutite i zakuvajte u preostalo kipuće mleko. Mešajte dok se ne dobije ređi krem. Sklonite sa vatre i kremom prelijte oblačiće.
Ako želite da napravite paradižot onda samo servirate šnenokle sa rendanom čokoladom i keksom.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: domacirecpeti
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem