Za ovaj kolač vam je potreban patišpanj, ali ako vas mrzi da pravite možete i da kupite. Takođe možete da probate sa bakinim kolačem kao zamenom jer je isto mekan desert.
A jogurt od vanile možete da zamenite pudingom od vanile za još kremastiji ukus.
Sastojci:
- 6 velikih zrelih breskvi - oljuštenih, bez koštica i isečenih na kriške
- 1 kašika svežeg limunovog soka
- 2 jogurta sa ukusom vanile
- 1 kašičica limunove korice
- 1 patišpanj
Priprema:
Stavite breskve u veliku posudu i prelijte limunovim sokom. U 1 šolju stavite iseckane breskve i to sipajte u blender i napravite glatku smesu. Dodajte jogurt u posudu, sipajte pire od breskve i koricu limuna i lepo promešajte.
Isecite patišpanj na kvadrate i stavite polovinu na dno staklene posude. Kašikom sipajte pola kriški breskve. Zatim prelijte sa smesom od jogurta. Onda ide opet red patišpanja, pa breskve (ostavite bar komada za dekoraciju) i onda preostala smesa sa jogurtom. Držite u frižideru dok ne bude spremno za posluživanje.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus