Za ovaj kolač vam je potreban patišpanj, ali ako vas mrzi da pravite možete i da kupite. Takođe možete da probate sa bakinim kolačem kao zamenom jer je isto mekan desert. 

A jogurt od vanile možete da zamenite pudingom od vanile za još kremastiji ukus. 

Sastojci:

  • 6 velikih zrelih breskvi - oljuštenih, bez koštica i isečenih na kriške
  • 1 kašika svežeg limunovog soka
  • 2 jogurta sa ukusom vanile 
  • 1 kašičica limunove korice
  • 1 patišpanj 

Priprema:
Stavite breskve u veliku posudu i prelijte limunovim sokom. U 1 šolju stavite iseckane breskve i to sipajte u blender i napravite glatku smesu. Dodajte jogurt u posudu, sipajte pire od breskve i koricu limuna i lepo promešajte.


Isecite patišpanj na kvadrate i stavite polovinu na dno staklene posude. Kašikom sipajte pola kriški breskve. Zatim prelijte sa smesom od jogurta. Onda ide opet red patišpanja, pa breskve (ostavite bar komada za dekoraciju) i onda preostala smesa sa jogurtom. Držite u frižideru dok ne bude spremno za posluživanje. 

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: stvarukusa.rs