Bakin kolač ili galete su omiljena poslastica svih nas. Spremale su ih sa puno ljubavi naše mame i bake po receptu koji se prenosio sa generacije na generaciju.
A sada ih jednostavno možete pripremiti i vi.
Sastojci:
- 3 čaše brašna
- 3 jajeta
- 1/2 čaše šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 prašak za pecivo
- 1/2 čaše ulja
- 1 čaša mleka
Priprema:
Pomešajte sve suve sastojke: brašno, šećer, vanilin šećer i prašak za pecivo. Dodajte jaja, ulje, i mleko pa sve dobro izmešajte.
Dobro zagrejte kalup za bakin kolač. Kutlačom sipajte smesu na sredinu kalupa pa pritisnite. Kada kolač zarumeni i nadigne se gotov je. Izvadite i ponavljajte postupak do utroška materijala.
Možete kalup premazati nauljenom kulinarskom četkicom pre svakog izlivanja smese kako se ne bi lepilo.
Servirajte samostalno ili sa medom, džemom, kremom.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus