Bakin kolač ili galete su omiljena poslastica svih nas. Spremale su ih sa puno ljubavi naše mame i bake po receptu koji se prenosio sa generacije na generaciju.

A sada ih jednostavno možete pripremiti i vi.

Sastojci:

  • 3 čaše brašna
  • 3 jajeta
  • 1/2 čaše šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 1 prašak za pecivo
  • 1/2 čaše ulja
  • 1 čaša mleka

Priprema:

Pomešajte sve suve sastojke: brašno, šećer, vanilin šećer i prašak za pecivo. Dodajte jaja, ulje, i mleko pa sve dobro izmešajte.

Dobro zagrejte kalup za bakin kolač. Kutlačom sipajte smesu na sredinu kalupa pa pritisnite. Kada kolač zarumeni i nadigne se gotov je. Izvadite i ponavljajte postupak do utroška materijala.

Možete kalup premazati nauljenom kulinarskom četkicom pre svakog izlivanja smese kako se ne bi lepilo.

Servirajte samostalno ili sa medom, džemom, kremom.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs