Bakin kolač ili galete su omiljena poslastica svih nas. Spremale su ih sa puno ljubavi naše mame i bake po receptu koji se prenosio sa generacije na generaciju.
A sada ih jednostavno možete pripremiti i vi.
Sastojci:
- 3 čaše brašna
- 3 jajeta
- 1/2 čaše šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 prašak za pecivo
- 1/2 čaše ulja
- 1 čaša mleka
Priprema:
Pomešajte sve suve sastojke: brašno, šećer, vanilin šećer i prašak za pecivo. Dodajte jaja, ulje, i mleko pa sve dobro izmešajte.
Dobro zagrejte kalup za bakin kolač. Kutlačom sipajte smesu na sredinu kalupa pa pritisnite. Kada kolač zarumeni i nadigne se gotov je. Izvadite i ponavljajte postupak do utroška materijala.
Možete kalup premazati nauljenom kulinarskom četkicom pre svakog izlivanja smese kako se ne bi lepilo.
Servirajte samostalno ili sa medom, džemom, kremom.
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.