Stvar ukusa ŠKOLA KUVANJA: Originalan recept za BAKIN KOLAČ
Bakin kolač ili galete su omiljena poslastica svih nas. Spremale su ih sa puno ljubavi naše mame i bake po receptu koji se prenosio sa generacije na generaciju.
A sada ih jednostavno možete pripremiti i vi.
Sastojci:
- 3 čaše brašna
- 3 jajeta
- 1/2 čaše šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 prašak za pecivo
- 1/2 čaše ulja
- 1 čaša mleka
Priprema:
Pomešajte sve suve sastojke: brašno, šećer, vanilin šećer i prašak za pecivo. Dodajte jaja, ulje, i mleko pa sve dobro izmešajte.
Dobro zagrejte kalup za bakin kolač. Kutlačom sipajte smesu na sredinu kalupa pa pritisnite. Kada kolač zarumeni i nadigne se gotov je. Izvadite i ponavljajte postupak do utroška materijala.
Možete kalup premazati nauljenom kulinarskom četkicom pre svakog izlivanja smese kako se ne bi lepilo.
Servirajte samostalno ili sa medom, džemom, kremom.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs