Bakin kolač ili galete su omiljena poslastica svih nas. Spremale su ih sa puno ljubavi naše mame i bake po receptu koji se prenosio sa generacije na generaciju.
A sada ih jednostavno možete pripremiti i vi.
Sastojci:
- 3 čaše brašna
- 3 jajeta
- 1/2 čaše šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 prašak za pecivo
- 1/2 čaše ulja
- 1 čaša mleka
Priprema:
Pomešajte sve suve sastojke: brašno, šećer, vanilin šećer i prašak za pecivo. Dodajte jaja, ulje, i mleko pa sve dobro izmešajte.
Dobro zagrejte kalup za bakin kolač. Kutlačom sipajte smesu na sredinu kalupa pa pritisnite. Kada kolač zarumeni i nadigne se gotov je. Izvadite i ponavljajte postupak do utroška materijala.
Možete kalup premazati nauljenom kulinarskom četkicom pre svakog izlivanja smese kako se ne bi lepilo.
Servirajte samostalno ili sa medom, džemom, kremom.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem