1. Odvojite belanca i istucite ih u čvrsti sneg. Izmiksajte žumanca sa šećerom i vanilin šećerom dok ne postanu penasti.
2. Potom mešajući smesu dodajte kašiku po kašiku vode, zatim postepeno umešajte tučeni sneg belanaca. Na kraju dodajite brašno i prašak za pecivo postepeno kašilom uz neprestano mešanje dok se smesa ne sjedini.
3. Patišpanj izlijte u okrugli kalup za torte obložen masnim papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne postane zlatno smeđe boje.
Biskvit možete nadograditi jagodama i šlagom, domaćim džemom ili od njega napraviti tortu od čokolade.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: Zadovoljna.dnevnik.hr
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus