Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Brzo i ukusno: Patišpanj koji uvek uspeva

Autor Stvar ukusa
Autor Stvar ukusa

Ovo je najjednostavniji patišpanj kojim ćete se zasladiti, a može poslužiti i kao podloga za tortu.

 Izvor: Profimedia/Shutterstock

1. Odvojite belanca i istucite ih u čvrsti sneg. Izmiksajte žumanca sa šećerom i vanilin šećerom dok ne postanu penasti. 


Sastojci:

8 jaja

10 lašika šećera

1 vanilin šećer

5-6 kašika vode

1 kašika ulja

10 lašika glatkog brašna 

1 prašak za pecivo

2. Potom mešajući smesu dodajte kašiku po kašiku vode, zatim postepeno umešajte tučeni sneg belanaca. Na kraju dodajite brašno i prašak za pecivo postepeno kašilom uz neprestano mešanje dok se smesa ne sjedini. 

3. Patišpanj izlijte u okrugli kalup za torte obložen masnim papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne postane zlatno smeđe boje.

Biskvit možete nadograditi jagodama i šlagom, domaćim džemom ili od njega napraviti tortu od čokolade.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: Zadovoljna.dnevnik.hr

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti