1. Odvojite belanca i istucite ih u čvrsti sneg. Izmiksajte žumanca sa šećerom i vanilin šećerom dok ne postanu penasti.
2. Potom mešajući smesu dodajte kašiku po kašiku vode, zatim postepeno umešajte tučeni sneg belanaca. Na kraju dodajite brašno i prašak za pecivo postepeno kašilom uz neprestano mešanje dok se smesa ne sjedini.
3. Patišpanj izlijte u okrugli kalup za torte obložen masnim papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne postane zlatno smeđe boje.
Biskvit možete nadograditi jagodama i šlagom, domaćim džemom ili od njega napraviti tortu od čokolade.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: Zadovoljna.dnevnik.hr
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom