1. Penasto umutiti margarin, šećer, so, pa postepeno dodavati mlevene orahe i na kraju brašno pomešano sa praškom za pecivo.


Sastojci:

Za testo:

200 g margarina

200 g šećera

soli na vrh noža,

100 g oraha,

200 g mekog brašna,

kesica praška za pecivo.

Za fil:

5 kašika gustina,

5 kašika šećera,

200 g margarina,

100 g prah šećera,

kesica vanilin šećera,

strugana kora 1 limuna,

500 g šumskog voća,

2 kesice šlaga,

par kapi ekstrata od maline

2. Masu izliti u podmazan pleh i peći oko pola sata u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni.

3. Pečenu koru izvaditi iz pleha na platnenu salvetu, uviti i ostaviti da se ohladi.

4. Margarin umutiti sa prah šećerom, vanilin šećerom i struganom korom limuna.

5. Masu dodati u ohlađeni gustin i promešati.

6. Fil ravnomerno naneti na razvijenu, pečenu i ohlađenu koru.

7. Posuti šumskim voćem i uviti rolat.

8. Šlag umutiti sa vodom i po želji obojiti ga ekstratom od maline.

9. Umesto šlaga, rolat možete posuti šećerom u prahu.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: posnajela.rs