Možda se čini komplikovano, ali zaista nije. Torta izuzetno ktremaste strukture može biti vaš izbor za sve važne događaje.
Sastojci:
Za koru:
- 5 jaja
- 7 kašika oraha
- 5 kašika brašna
- 2 kašike kakaoa
- 7 kašika šećera
- i prstohvat soli
Za fil:
- 1l mleka
- 2 pudinga od vanile
- 5 kašika šećera
- 150 g čokolade
- 2 kašike ulja
- 50g šećera u prahu
- 200g margarina
- 100g šlaga sa ukusom vanile
- 200ml mleka
- 6 kašika oraha mlevenih
Piriprema:
Odvojite žumanca od belanca pa belanca umutite sa šećerom. Dodajte kakao, orahe, brašno i prstohvat soli. Promešajte i stavite u pleh veličine 24x34 u prethodno zagrejanoj rerni, na 200stepeni 20 minuta.
Za to vreme pripremite fil. 700ml mleka stavite da se kuva, u žumanca stavljamo 5 kašika šećera izmutimo i dodajemo puding od vanile, i 200 ml mleka, zatim promešamo. Kada mleko provri sipajte puding i nastavite mešanje na laganoj vatri. Puding treba potpuno da se ohladi.
Čokoladu rastopite sa uljem i ostavite malo da se hladi.
Margarin umutite sa šećerom u prahu pa postepeno dodajte puding i mešajte da postane kremasto. Puding podelite na tri dela. Prvu trećinu premazujemo preko kore, a u drugu trećinu dodajemo istopljenu čokoladu. Premažite preko žutog sloja.
Šlag umutite sa 200ml mleka pa ga podelite na dva dela. U jednu polovinu šlaga dodajemo treću trećinu pudinga i dodajemo 6 kašika oraha to je zadnji fil i na kraju sa ostatkom šlaga dekorišemo tortu.
Filovanje torte: Kora, žuti fil, fil sa čokoladom, fil sa orasima, šlag.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom