Možda se čini komplikovano, ali zaista nije. Torta izuzetno ktremaste strukture može biti vaš izbor za sve važne događaje.

Sastojci:

Za koru:

  • 5 jaja
  • 7 kašika oraha
  • 5 kašika brašna
  • 2 kašike kakaoa
  • 7 kašika šećera
  • i prstohvat soli

 Za fil:

  • 1l mleka
  • 2 pudinga od vanile
  • 5 kašika šećera
  • 150 g čokolade
  • 2 kašike ulja
  • 50g šećera u prahu
  • 200g margarina
  • 100g šlaga sa ukusom vanile
  • 200ml mleka
  • 6 kašika oraha mlevenih

Piriprema:

Odvojite žumanca od belanca pa belanca umutite sa šećerom. Dodajte kakao, orahe, brašno i prstohvat soli. Promešajte i stavite u pleh veličine 24x34 u prethodno zagrejanoj rerni, na 200stepeni 20 minuta.

Za to vreme pripremite fil. 700ml mleka stavite da se kuva, u žumanca stavljamo 5 kašika šećera izmutimo i dodajemo puding od vanile, i 200 ml mleka, zatim promešamo. Kada mleko provri sipajte puding i nastavite mešanje na laganoj vatri. Puding treba potpuno da se ohladi.

Čokoladu rastopite sa uljem i ostavite malo da se hladi.

Margarin umutite sa šećerom u prahu pa postepeno dodajte puding i mešajte da postane kremasto. Puding podelite na tri dela. Prvu trećinu premazujemo preko kore, a u drugu trećinu dodajemo istopljenu čokoladu. Premažite preko žutog sloja.

Šlag umutite sa 200ml mleka pa ga podelite na dva dela. U jednu polovinu šlaga dodajemo treću trećinu pudinga i dodajemo 6 kašika oraha to je zadnji fil i na kraju sa ostatkom šlaga dekorišemo tortu.

Filovanje torte: Kora, žuti fil, fil sa čokoladom, fil sa orasima, šlag.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: stvarukusa.rs