Svi deserti koju uključuju plazma keks ili neko voće su uvek rado viđeni na trpezi. Ako imate neku proslavu ili samo želite da obradujete ukućane obavezno isprobajte ovaj recept. 

Sastojci:

Za koru:

  • 4 belanca
  • 4 kašike šećera
  • 50 g mlevenih oraha
  • 5 g praška za pecivo

ovo su mere za jednu koru, a treba 3 kore 

Za I fil: 

  • 12 žumanaca
  • 10 kašika šećera
  • 2 pudinga sa ukusom vanile
  • 800 ml mleka
  • 250 g margarina ili maslaca
  • 100 g šećera u prahu
  • 150 g mlevenog plazma keksa

Za II fil:

  • 200 g kisele pavlake
  • 200 ml slatke pavlake
  • 150 g mlevenog plazma keksa
  • 100 ml mleka
  • 300-600 g malina

Priprema:

Umutite belanca sa šećerom u čvrst šne. Dodajte orahe, brašno sa praškom za pecivo i dobro sjedinite. Sipajte u tepsiju obloženu pek papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C nekih 13 minuta. Na isti način ispecite još 2 kore. 

I fil: Umutite žumanca sa šećerom, pa dodajte puding i 100 ml mleka, pa dobro sjedinite. Preostalo mleko stavite da se kuva, a kada provri dodajte smesu sa žumancima i kuvajte sve dok se ne zgusne. Obavezno mešajte. Kada je gotovo, pokrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Umutita margarin sa šećerom u prahu, pa mu dodajte pola fila, umutite, pa drugu polovinu i opet sjedinite mikserom. Na kraju dodajte plazma keks i umutite.

II fil: Kratko umutite pavlaku, dodajte slatku pavlaku i sve zajedno sjedinite. Dodajte plazma keks, umutite, pa sipajte mleko i sve dobro promešajte. 

Na tacnu stavite prvu koru, premažite trećinom prvog fila, stavite maline, pa premažite drugim filom, postupak ponoviti još jednom. Na kraju stavite poslednju koru i premažite je celu sa preostalim filom. 

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: stvarukusa.rs