Svi deserti koju uključuju plazma keks ili neko voće su uvek rado viđeni na trpezi. Ako imate neku proslavu ili samo želite da obradujete ukućane obavezno isprobajte ovaj recept.
Sastojci:
Za koru:
- 4 belanca
- 4 kašike šećera
- 50 g mlevenih oraha
- 5 g praška za pecivo
ovo su mere za jednu koru, a treba 3 kore
Za I fil:
- 12 žumanaca
- 10 kašika šećera
- 2 pudinga sa ukusom vanile
- 800 ml mleka
- 250 g margarina ili maslaca
- 100 g šećera u prahu
- 150 g mlevenog plazma keksa
Za II fil:
- 200 g kisele pavlake
- 200 ml slatke pavlake
- 150 g mlevenog plazma keksa
- 100 ml mleka
- 300-600 g malina
Priprema:
Umutite belanca sa šećerom u čvrst šne. Dodajte orahe, brašno sa praškom za pecivo i dobro sjedinite. Sipajte u tepsiju obloženu pek papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C nekih 13 minuta. Na isti način ispecite još 2 kore.
I fil: Umutite žumanca sa šećerom, pa dodajte puding i 100 ml mleka, pa dobro sjedinite. Preostalo mleko stavite da se kuva, a kada provri dodajte smesu sa žumancima i kuvajte sve dok se ne zgusne. Obavezno mešajte. Kada je gotovo, pokrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Umutita margarin sa šećerom u prahu, pa mu dodajte pola fila, umutite, pa drugu polovinu i opet sjedinite mikserom. Na kraju dodajte plazma keks i umutite.
II fil: Kratko umutite pavlaku, dodajte slatku pavlaku i sve zajedno sjedinite. Dodajte plazma keks, umutite, pa sipajte mleko i sve dobro promešajte.
Na tacnu stavite prvu koru, premažite trećinom prvog fila, stavite maline, pa premažite drugim filom, postupak ponoviti još jednom. Na kraju stavite poslednju koru i premažite je celu sa preostalim filom.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Originalna italijanska pasta sa rendanim jajima
Pesto od graška po receptu Džejmija Olivera
Pileći file na firentinski način