Tako sočan i ukusan da se nećete zaustaviti na jednom parčetu.

Potrebno je:

Za biskvit:

  • 3 jaja
  • 3 kašike šećera
  • 5 kašika brašna
  • 1 kašika mlevene plazme
  • 50 ml ulja
  • 200 ml kiselog mleka
  • 1 prašak za pecivo

I još je potrebno:

  • 800 g zrelih kajsija

I još:

  • 2 pudinga od slatke pavlake
  • 50 g maslaca
  • 4 kašike šećera
  • 500 ml mleka


Priprema:

Umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno sa praškom za pecivo, mlevenu plazmu, ulje, kiselo mleko i sve dobro izmešati.

Pleh 24 cm obložiti pek papirom. Sipati pola testa u pleh i rasporediti. Peći na 200 stepeni oko 10 min samo malo da zapeče.

Puding skuvati u mleku, dodati šećer. U vruć naseći kocke maslaca i izjednačiti. Prohladiti malo puding pa sipati polovinu prohlađenog pudinga pa rasporediti pola kajsija.

Preko kajsija sipati drugu polovinu pudinga pa ostatak testa. U testo rasporediti ostatak kajsija. Peći na 200 stepeni oko 50-55 min.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: Bakina i dekina kuhinja