Tako sočan i ukusan da se nećete zaustaviti na jednom parčetu.
Potrebno je:
Za biskvit:
- 3 jaja
- 3 kašike šećera
- 5 kašika brašna
- 1 kašika mlevene plazme
- 50 ml ulja
- 200 ml kiselog mleka
- 1 prašak za pecivo
I još je potrebno:
- 800 g zrelih kajsija
I još:
- 2 pudinga od slatke pavlake
- 50 g maslaca
- 4 kašike šećera
- 500 ml mleka
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno sa praškom za pecivo, mlevenu plazmu, ulje, kiselo mleko i sve dobro izmešati.
Pleh 24 cm obložiti pek papirom. Sipati pola testa u pleh i rasporediti. Peći na 200 stepeni oko 10 min samo malo da zapeče.
Puding skuvati u mleku, dodati šećer. U vruć naseći kocke maslaca i izjednačiti. Prohladiti malo puding pa sipati polovinu prohlađenog pudinga pa rasporediti pola kajsija.
Preko kajsija sipati drugu polovinu pudinga pa ostatak testa. U testo rasporediti ostatak kajsija. Peći na 200 stepeni oko 50-55 min.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom