Baklava je desert koji se obično priprema za svečanosti poput slava i praznika, međutim sada ne morate čekati specijalan povod da biste je napravili.
Sastojci:
- 200 g plazma keksa mlevenog
- 100 g mlevenih oraha
- 100 g suvog groždja
- 3 jajeta
- 50 ml ulja
- 3 kašike šećera
- tanke kore pakovanje
- 1 limun
- malo ulja za premazivanje kora
Za preliv:
- 600 g šećera
- 300 ml vode
- 2 vanilin šećera
Priprema:
Šećer staviti da se kuva sa kriškama limuna i vanilin šećerom i da se zgusne pa ga prohladiti. U činiju dodati keks i mlevene orahe. Jaja umutiti sa šećerom, dodati keks, ulje i mlevene orahe. Sve izjednačiti.
Raširiti koru (moraju biti tanke) malo je premazati uljem pa je pokriti drugom i trećom korom koje takodje treba premazati malo uljem. U dnu stavljati fil od keksa i oraha pa uviti u rolnicu.
Iseći oštrim nožem na rolnice Peći na 200 stepeni da lepo porumeni. Preliti hladnim sirupom onako vruću. Ostaviti da upije i ohladi se ...
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: bakinaidekinakuhinja
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom