Baklava je desert koji se obično priprema za svečanosti poput slava i praznika, međutim sada ne morate čekati specijalan povod da biste je napravili. 

Sastojci:

  • 200 g plazma keksa mlevenog
  • 100 g mlevenih oraha
  • 100 g suvog groždja
  • 3 jajeta 
  • 50 ml ulja
  • 3 kašike šećera
  • tanke kore pakovanje
  • 1 limun
  • malo ulja za premazivanje kora

Za preliv:

  • 600 g šećera
  • 300 ml vode
  • 2 vanilin šećera

Priprema:

Šećer staviti da se kuva sa kriškama limuna i vanilin šećerom i da se zgusne pa ga prohladiti. U činiju dodati keks i mlevene orahe. Jaja umutiti sa šećerom, dodati keks, ulje i mlevene orahe. Sve izjednačiti.

Raširiti koru (moraju biti tanke) malo je premazati uljem pa je pokriti drugom i trećom korom koje takodje treba premazati malo uljem. U dnu stavljati fil od keksa i oraha pa uviti u rolnicu.

Iseći oštrim nožem na rolnice Peći na 200 stepeni da lepo porumeni. Preliti hladnim sirupom onako vruću. Ostaviti da upije i ohladi se ...

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  

Izvor: bakinaidekinakuhinja