Kako dolaze topli dani ljudima više prija da jedu lagane poslastice. Zato mislimo da će vas ovaj kolač osvojiti na prvi zalogaj. 

Sastojci:

Za biskvit:

  • 300 g mlevenog plazma keksa
  • 100 g maslaca ili margarina
  • 100 ml mleka

Za žele od jagoda:

  • 300 g jagoda
  • 100 ml vode
  • 5 kašika šećera
  • 10 g želatina
  • 8 kašika vode

Za beli deo:

  • 350 g voćnog jogurta od jagode
  • 200 g kisele pavlake
  • 300 ml slatke pavlake ( zasladjene )
  • 10 g želatina
  • 8 kašika vode

Za ganaš:

  • 200 g bele čokolade
  • 100 ml slatke pavlake

Priprema:

Želatin potopite u 8 kašika vode. Jagode operite i sameljite. Dodajte im šećer i vodu, pa stavite da se kuvaju. Kuvajte minut-dva, pa dodajte želatin koji je nabubrio i dobro promešajte. Ostavite da se ohladi.

Pomešajte keks, otopljen maslac i mleko i sve izmešajte. Stavite u kalup 25x25 cm ili 30x20 cm i poravnajte.

Potopite drugi želatin sa 8 kašika vode. Pomešajte jogurt i kiselu pavlaku. Posebno umutite, ne mnogo slatku pavlaku, da bude fino mekana kao šlag. Pomešajte slatku pavlaku sa jogurtom i pavlakom. Zagrejte želatin na pari. Želatinu dodajte 2-3 kašike fila od jogurta, pa izmešajte i onda tu smesu istresite u smesu od jogurta i sve dobro sjedinite.

Nanesite na biskvit pola tog fila, pa polako izlijte žele od jagoda. Stavite u frižider da se stegne, pa nanesite drugi deo fila od jogurta. Ukoliko vam se taj deo malo stegne slobodno žicom dobro izmutite.

Na kraju otopite čokoladu i slatku pavlaku i prelijte kolač. Ostavite bar 2 sata u frižideru.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  

Izvor: domacirecepti