Kako dolaze topli dani ljudima više prija da jedu lagane poslastice. Zato mislimo da će vas ovaj kolač osvojiti na prvi zalogaj.
Sastojci:
Za biskvit:
- 300 g mlevenog plazma keksa
- 100 g maslaca ili margarina
- 100 ml mleka
Za žele od jagoda:
- 300 g jagoda
- 100 ml vode
- 5 kašika šećera
- 10 g želatina
- 8 kašika vode
Za beli deo:
- 350 g voćnog jogurta od jagode
- 200 g kisele pavlake
- 300 ml slatke pavlake ( zasladjene )
- 10 g želatina
- 8 kašika vode
Za ganaš:
- 200 g bele čokolade
- 100 ml slatke pavlake
Priprema:
Želatin potopite u 8 kašika vode. Jagode operite i sameljite. Dodajte im šećer i vodu, pa stavite da se kuvaju. Kuvajte minut-dva, pa dodajte želatin koji je nabubrio i dobro promešajte. Ostavite da se ohladi.
Pomešajte keks, otopljen maslac i mleko i sve izmešajte. Stavite u kalup 25x25 cm ili 30x20 cm i poravnajte.
Potopite drugi želatin sa 8 kašika vode. Pomešajte jogurt i kiselu pavlaku. Posebno umutite, ne mnogo slatku pavlaku, da bude fino mekana kao šlag. Pomešajte slatku pavlaku sa jogurtom i pavlakom. Zagrejte želatin na pari. Želatinu dodajte 2-3 kašike fila od jogurta, pa izmešajte i onda tu smesu istresite u smesu od jogurta i sve dobro sjedinite.
Nanesite na biskvit pola tog fila, pa polako izlijte žele od jagoda. Stavite u frižider da se stegne, pa nanesite drugi deo fila od jogurta. Ukoliko vam se taj deo malo stegne slobodno žicom dobro izmutite.
Na kraju otopite čokoladu i slatku pavlaku i prelijte kolač. Ostavite bar 2 sata u frižideru.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: domacirecepti
Novi MONDO podkast “Keš ekspert”: Poznata glumica otkriva kako da planirate svoje finansije!
Plazma od Srca sa ukusom oraha: Čuven keks sa posnim sastojcima
Grčki paprikaš sa zelenom boranijom
Pileća salata sa orasima i suvim šljivama
Slavska salata sa piletinom, šampinjonima i šargarepom