Zato je prošle godine na Amazonu počela prodaja "Friends: The Official Cookbook", kuvar koji sadrži recepte koje su isprobali "prijatelji". U njoj se nalazi i recept za keksiće Fibine bake koji su bili glavna tema treće epizode sedme sezone.
Sastojci:
- 200 grama maslaca
- 300 grama brašna
- 100 grama šećera
- 200 grama smeđeg šećera
- Dva jaja
- Žumance
- Kašičica ekstrakta vanile
- Narendana kora polovine narandže
- Kašičica praška za pecivo
- Pakovanje tamne čokolade iseckano na komadiće
- Morska so
Ove količine dovoljne su da se napravi 16 komada keksića.
Postupak:
U malj šerpici otopite maslac na srednjoj temperaturi. Zagrevajte ga 5 minuta, dok ne poprimi tamniju boju. Sklonite ga sa šporeta i stavite u činiju. Činiju ostavite u frižideru dok se maslac ne ohladi (40-60 minuta).
Kad se maslac ohladi, dodajte šećer u granulama i smeđi šećer. Sve umutite mikserom podešenim na srednju brzinu dok se smesa ne sjedini (3-4 minuta).
Dodajte jaja i mutite 20 sekundi. Dodajte žumance pa ponovo mutite 20 sekundi.
Sipajte ekstrakt vanle, dodajte koru narandže i nastavite mutiti. Postepeno dodajite brašno i prašak za pecivo. Mutite 3-4 minuta. Dodajte komadiće čokolade.
Stavite smesu na čistu radnu podlogu, podelite na četvrtine i svaki deo "zarolajte". Zamotajte delove u providnu foliju, a zatim ga stavite u frižider. Neka stoji sat vremena.
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Pleh obložite papirom za pečenje.
Izvadite delove iz folije i isecite ih na 5 centimetara debljine. Stavite ih na papir za pečenje i razdvojite. Pospite morsku so.
Pecite ih desetak minuta.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa/klix.ba
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus