Zato je prošle godine na Amazonu počela prodaja "Friends: The Official Cookbook", kuvar koji sadrži recepte koje su isprobali "prijatelji". U njoj se nalazi i recept za keksiće Fibine bake koji su bili glavna tema treće epizode sedme sezone.

Sastojci:

  • 200 grama maslaca
  • 300 grama brašna
  • 100 grama šećera
  • 200 grama smeđeg šećera
  • Dva jaja
  • Žumance
  • Kašičica ekstrakta vanile
  • Narendana kora polovine narandže
  • Kašičica praška za pecivo
  • Pakovanje tamne čokolade iseckano na komadiće
  • Morska so

Ove količine dovoljne su da se napravi 16 komada keksića.

Postupak:

U malj šerpici otopite maslac na srednjoj temperaturi. Zagrevajte ga 5 minuta, dok ne poprimi tamniju boju. Sklonite ga sa šporeta i stavite u činiju. Činiju ostavite u frižideru dok se maslac ne ohladi (40-60 minuta).

Kad se maslac ohladi, dodajte šećer u granulama i smeđi šećer. Sve umutite mikserom podešenim na srednju brzinu dok se smesa ne sjedini (3-4 minuta).

Dodajte jaja i mutite 20 sekundi. Dodajte žumance pa ponovo mutite 20 sekundi.

Sipajte ekstrakt vanle, dodajte koru narandže i nastavite mutiti. Postepeno dodajite brašno i prašak za pecivo. Mutite 3-4 minuta. Dodajte komadiće čokolade.

Stavite smesu na čistu radnu podlogu, podelite na četvrtine i svaki deo "zarolajte". Zamotajte delove u providnu foliju, a zatim ga stavite u frižider. Neka stoji sat vremena.

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Pleh obložite papirom za pečenje.

Izvadite delove iz folije i isecite ih na 5 centimetara debljine. Stavite ih na papir za pečenje i razdvojite. Pospite morsku so.

Pecite ih desetak minuta.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  

Izvor: stvarukusa/klix.ba