Za pripremu ovih slatkih kiflica vam treba 20 minuta jer se ne čeka ništa da odstoji i naraste, a ipak dobijamo kiflice koje se tope u ustima.
Sastojci:
Za testo:
- 200 g maslaca ili masti
- 2 kašike šećera
- 1 jaje
- 200 ml jogurta
- pola kašičice soli
- jedna kesica praška za pecivo
- 500 gr mekog brašna + da se malo premesi i razvuče
Za punjenje:
- pekmez i eurokrem
Priprema:
Umutiti omekšao maslac ili mast sa šećerom.
Dodati jaje i jogurt pa opet umutiti. Zatim dodati svo brašno, so i prašak za pecivo i mesiti testo.
Prvo će vam se učiniti da je previše brašna ali nije, nastavite da mesite. Lagano prebacujte testo i brašno zajedno. Nema potrebe da stiskate jako. Na kraju kada je skoro gotovo pospite po stolu malo brašna, izvadite testo i na stolu lagano premesite.
Dobijeno testo delite na 2 dela.
Uključite rernu na 200°C da se zagreje.
Svaki deo uz malo brašna razvucite u krug.
Podelite na 8 delova, pa onda svaki na 3, ali može i na dva.
Na svaki deo stavite na početak pekmez ili eurokrem ili čokoladu na primer, pa prebacite donji deo testa preko nadeva i onda oko nadeva testo utapkajte prstom, da se lepo zatvori, posle samo urolajte kiflicu.
Poslažite u pleh i pecite dok ne krenu da rumene. Treba da ostanu svetle. Kada dobiju po rubovima žutu boju ili blago porumene gotove su. Ne brinite, i ako ih malo duže pecnete biće one savršene. Deluju nepečeno al su pečene. Ostavite da se prohlade pa uvaljajte u šećer u prahu.
Prijatno.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: domacirecepti
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem