Ovo je najjednostavniji recept, dobićete količinu dovoljnu da se cela porodica zasladi i sutradan!

Sastojci:

  • 250 g brašna
  • 400 ml vode
  • 100 ml ulja
  • 4 jajeta
  • 2 kašičice šećera
  • prstohvat soli
  • 1 l ulja za prženje 
  • 800 g šećera
  • 500 ml vode
  • limun

Priprema:

Iskusne domaćice kažu da je najbolje da prvo napravite sirup od poslednja tri sastojka. Vodu stavite da provri sa šećerom i limunom isečenim na kolutove, pa dobro ohladite, može i preko noći. Tek onda pravite testo!

Pomešajte vodu, ulje, šećer i so na srednjoj vatri. Dodajte brašno i dobro mešajte varjačom dok se testo ne sjedini i dobije oblik lopte. Ovaj korak traje nekoliko minuta kako bi se brašno ispržilo.

Dodajte jaja, jedno po jedno, i mešajte, smesa će najpre delovati neujednačeno, ali slobodno je mutite mikserom dok ne dobijete glatko, ređe testo. Njime punite poslastičarski špric.

Ulje stavite u duboku šerpu i zagrejte, pa testirajte kapljicom testa. Ako krene da cvrči, spremno je. Istiskujte tulumbe u testo, kada porumene i možete lako da ih okrenete, ispržite ih sa obe strane i potom vadite iz ulja. Tople, ali ne vrele tulumbe, stavite u sirup. Neka se sve ohladi na sobnoj temperaturi a onda pokrijte folijom i stavite u frižider na nekoliko sati.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  

Izvor: mondo