Ovo je kolač koji svima uspeva.
Sastojci:
- 400 ml slatke pavlake
- 500 g maskarpone sira
- 150 g bele čokolade
- 150 g nutele
- 100 g šećera u prahu
- 400 g ptit bera
- 400 ml vode
Priprema:
Keks umočite u vodu i poređajte po dnu kalupa dimenzija 25x25 cm. Umutite malo slatku pavlaku, pa dodajte šećer u prahu i maskarpone. Posle svakog dodavanja sjedinite mikserom. Podelite smesu na 2 jednaka dela. U jedan deo ubacite nutelu i istopljenu belu čokoladu i promešajte.
Preko keksa sipajte beli fil, pa red keksa, pa crni fil. Zatim opet red keksa, pa beli fil, pa red keksa i na kraju crni fil. Keks svaki put umočite u vodu. Pospite čokoladni mrvicama ili rendanom čokoladom i stavite u frižider na sat vremena.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus