Kada čujete sirov i zdrav kolač odmah pomislite kako je to bezukusno i ne želite ni da probate. Ali sirovi kolači su lepog izgleda, ali takođe i ukusa i mogu da se porede i sa tradicionalnim desertima.

Sastojci:

Za koru:

  • 1 šolja (250 ml) bademovog brašna
  • ½ šolje kokosovog proteina
  • 3 kašike meda
  • 1 kašika kokosovog ulja

Za fil:

  • 10 urmi
  • voda
  • 150 g jagoda
  • sok od pola limuna

Još:

  • 1/3 šolje oraha
  • 1/3 šolje kokosovog brašna
  • 1 kašika kokosovog ulja
  • 1 kašika limunovog soka

Priprema:

Napravite koru, tako što u blender stavite bademovo brašno, kokosov protein, med, kokosovo ulje. Usitnite i utisnite u pleh. Stavite u frižider.

Za fil: U blender stavite jagode ili maline, urme koje su predhodno potopljene u vodi 10-15 minuta, sok od pola limuna. Izblendujte i stavite preko donje kore.

Mrvičastu smesu koja će ići preko, napravite tako što ćete izblendirati kokosovo brašno, orahe, kokosovo ulje i  limunov sok.

Pospite preko fila, stavite u zamrzivač na dva sata da se stegne.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  

Izvor: igythecook