Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slatka testa

Fine, mekane, domaće: Recept za KROFNE koje se lako pripremaju

Autor Aleksandra Ljubičić
Autor Aleksandra Ljubičić

Uspeva baš svima

Izvor: Foto: Tanja Đorđević

Ne postoji osoba koja ne voli krofne, a sada ih jednostavno možete napraviti kod kuće.

Sastojci:

  • 150 ml toplog mleka
  • 150 ml tople vode
  • 1 kašika sećera
  • 25g kvasca
  • 1 jaje
  • prstohvat soli
  • 600 g brašna
  • 2 kašike ulja

Priprema:

U posudu pomešati mleko, vodu, kvasac, jaje šećer i so. Sve fino sjediniti, pa postepeno dodati polovinu brašna. Svo vreme mešati kašikom, zatim dodati ulje i ostatak brašna, pa umesiti testo rukama da bude meko, ali da se ne lepi za prste.

Pokriti i ostavitu da udvostruči. Nakon toga, sipati testo na pobrašnjenu radnu površinu, i uz pomoć oklagije rastanjiti testo debljine 1 cm i vaditi krugove uz pomoć pobrašnjene čaše . Preostalo testo premesite ponovo i izvadite krofne ili tako isprziti.

Pokriti ostaviti da taman dok se ugreje ulje u dubljoj široj šerpi za prženje. Nadošle krofne stavljati u vruće ulje (ulje ne sme biti previše vruća jer će krofne brzo preplanuti) i pržiti krofne sa jedne i druge strane, vaditi ih na ubrus da upije masnću.

Gotove krofne namazati džemom, kremom, pekmezom, šećerom - mogućnosti kombinovanja su neograničene....

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  

Recept poslala Tanja Đorđević

Tagovi

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti