Jednostavno, a ukusno.

Sastojci:

  • 3 jajeta
  • 300 g pileće džigerice
  • 50 g prezli
  • 50 g brašna
  • 2 manje tikvice
  • malo kačkavalja
  • so
  • ulje

Priprema:

Tikvice oguliti i iseći na tanke listiće po dužini i posoliti. Ostaviti 20 min. pa ocediti tečnost. Staviti tikvicu na dasku pa na početak staviti kačkavalj pa džigericu i uviti u rolnicu. Na kraju probosti čačkalicom.

Uvaljati u brašno, umućema jaja pa u prezle. Ređati na poslužavnik. Pržiti u tiganju u dubokom ulju. Poklopiti jer džigarica ima običaj da prska.

Pržiti obe strane da porumeni- Vaditi na salvete. Služiti toplo. 

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: Bakina i dekina kuhinja