Jednostavno, a ukusno.
Sastojci:
- 3 jajeta
- 300 g pileće džigerice
- 50 g prezli
- 50 g brašna
- 2 manje tikvice
- malo kačkavalja
- so
- ulje
Priprema:
Tikvice oguliti i iseći na tanke listiće po dužini i posoliti. Ostaviti 20 min. pa ocediti tečnost. Staviti tikvicu na dasku pa na početak staviti kačkavalj pa džigericu i uviti u rolnicu. Na kraju probosti čačkalicom.
Uvaljati u brašno, umućema jaja pa u prezle. Ređati na poslužavnik. Pržiti u tiganju u dubokom ulju. Poklopiti jer džigarica ima običaj da prska.
Pržiti obe strane da porumeni- Vaditi na salvete. Služiti toplo.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus