Jednostavno, a ukusno.
Sastojci:
- 3 jajeta
- 300 g pileće džigerice
- 50 g prezli
- 50 g brašna
- 2 manje tikvice
- malo kačkavalja
- so
- ulje
Priprema:
Tikvice oguliti i iseći na tanke listiće po dužini i posoliti. Ostaviti 20 min. pa ocediti tečnost. Staviti tikvicu na dasku pa na početak staviti kačkavalj pa džigericu i uviti u rolnicu. Na kraju probosti čačkalicom.
Uvaljati u brašno, umućema jaja pa u prezle. Ređati na poslužavnik. Pržiti u tiganju u dubokom ulju. Poklopiti jer džigarica ima običaj da prska.
Pržiti obe strane da porumeni- Vaditi na salvete. Služiti toplo.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom