Recept za tortu koja čak i početnicima uspeva.

Sastojci:

  • 200g keksa petit beure

Za fil:

  • 300 ml mleka
  • 55 g šećera
  • 55 g maslaca
  • 55 g griza
  • 25 g meda

Za glazuru:

  • 200 ml slatke pavlake
  • 160 g crne čokolade

Veličina kalupa 22 x 22 cm

Postupak:

Na dno kalupa poređajte jedan red keksa. 

Mleko stavite da se zagreva, dodajte šećer i griz pa promešajte. Dodajte toj masi i med i puter pa ponovo promešajte. Ohladite 15 minuta. Dobijeni fil rasporedite preko keksa. Odozgo stavite još 1 red keksa pa stavite u frižider na 1 h.

Za glazuru zagrejte slatku pavlaku sa lomljenom čokoladom u mikrotalasnoj 2 minuta. Prelijte preko keksa, ponovo ohladite 1h i služite.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: Gurman TV