Recept za tortu koja čak i početnicima uspeva.
Sastojci:
- 200g keksa petit beure
Za fil:
- 300 ml mleka
- 55 g šećera
- 55 g maslaca
- 55 g griza
- 25 g meda
Za glazuru:
- 200 ml slatke pavlake
- 160 g crne čokolade
Veličina kalupa 22 x 22 cm
Postupak:
Na dno kalupa poređajte jedan red keksa.
Mleko stavite da se zagreva, dodajte šećer i griz pa promešajte. Dodajte toj masi i med i puter pa ponovo promešajte. Ohladite 15 minuta. Dobijeni fil rasporedite preko keksa. Odozgo stavite još 1 red keksa pa stavite u frižider na 1 h.
Za glazuru zagrejte slatku pavlaku sa lomljenom čokoladom u mikrotalasnoj 2 minuta. Prelijte preko keksa, ponovo ohladite 1h i služite.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: Gurman TV
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom