Slatkiš koji često kupujete sada možete da pripremite kod kuće u vidu torte.
Sastojci:
- 150 g + 80 g lešnika
- 200 g mlevenog keksa
- 75 ml mleka
- 75 g putera sobne temperature
- 350 ml slatke pavlake
- 500 g kisele pavlake
- 150 g istopljene čokolade
- 200 g napolitanki
Za glazuru:
- 100 g čokolade
- 100 g slatke pavlake
Priprema:
Lešnike (150 g) usitinite u blenderu, pa pomešajte sa keksom, mlekom i puterom, pa dobro promešajte. Sipajte u kalup prečnika 20 cm obložen pek papirom.
Slatku pavlaku umutite, pa pomešajte sa kiselom. Dodajte istopljenu čokoladu, pa sjedinite mikserom. Dodajte sitno seckane lešnike i napolitanke koje ste prethodno izblendirali. Promešajte i sipajte preko biskvita od keksa i lešnika. Stavite u frižider na sat vremena.
Istopite čokoladu i slatku pavlaku, pa prelijte preko fila. Pospite seckanim lešnicima. Ostavite u frižideru još sat vremena.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem