Slatkiš koji često kupujete sada možete da pripremite kod kuće u vidu torte.

Sastojci:

  • 150 g + 80 g lešnika
  • 200 g mlevenog keksa
  • 75 ml mleka
  • 75 g putera sobne temperature
  • 350 ml slatke pavlake
  • 500 g kisele pavlake
  • 150 g istopljene čokolade
  • 200 g napolitanki

Za glazuru:

  • 100 g čokolade
  • 100 g slatke pavlake

Priprema:

Lešnike (150 g) usitinite u blenderu, pa pomešajte sa keksom, mlekom i puterom, pa dobro promešajte. Sipajte u kalup prečnika 20 cm obložen pek papirom.

Slatku pavlaku umutite, pa pomešajte sa kiselom. Dodajte istopljenu čokoladu, pa sjedinite mikserom. Dodajte sitno seckane lešnike i napolitanke koje ste prethodno izblendirali. Promešajte i sipajte preko biskvita od keksa i lešnika. Stavite u frižider na sat vremena.

Istopite čokoladu i slatku pavlaku, pa prelijte preko fila. Pospite seckanim lešnicima. Ostavite u frižideru još sat vremena.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  Izvor: stvarukusa.rs