Kada probate nećete moći da prestanete da jedete.
Sastojci:
Za testo:
- 2 žumanca
- 80 g šećera
- 80 g putera
- 200 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1/2 kašičice vanilin šećera
Za fil:
- 400 g jogurta
- 80 g šećera
- 30 g brašna
- 2 belanca
Za dekoraciju:
- šećera u prahu
Priprema:
Umutite žumanca, šećer i vanilin šećer dok ne posvetle. Sipajte istopljeni puter i nastavite da mutite. Postepeno dodajte brašno i prašak za pecivo. Prvo promešajte testo špatulom, a zatim umesite rukama. Formirajte kuglu. Podelite testo na 2 manje lopte, pa svaku umotajte u providnu foliju i ostavite u frižideru najmanje 30 minuta.
U činiji pomešajte jogurt sa šećerom i dodajte prosejano brašno, pa sve dobro sjedinite. U drugoj posudi umutite belanca, dodajte smesu sa jogurtom i nastavite da mutite dok ne postane glatko.
Kalup obložite sa pek papirom, pa stavite jednu loptu testa. Prstima lepo utisnite i na par mesta izbodite viljuškom. Sipajte smesu sa jogurtom, a drugu loptu testa izrendajte preko. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C nekih 35 minuta. Pospite šećerom u prahu i isecite.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem