Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Deserti bez pečenja

LEDENA POSLASTICA ZA VRELE DANE: Sladoled torta sa bananama i eurokremom bez pečenja (VIDEO)

Autor Stvar ukusa
Autor Stvar ukusa

Nikad brže do osvežavajuće poslastice

Izvor: Foto: Printscreen/YT/Kuvajmo lako

Ako vas mrzi da pravite kondezovano mleko i želite da što pre napravite kolač onda možete da kupite. Za kolač vam treba nekih 15 minuta.

Sastojci:

  • 400 ml slatke pavlake
  • 200 ml kondezovanog mleka
  • 350 g banana
  • 1 kašika ekstrata banane
  • 1 puna kašika tamnog eurokrema
  • 10 ptit keksa

Za dekoraciju:

  • čokolada
  • toping po želji
  • mleveni keks

Za kondezovano mleko:

  • 600 ml mleka
  • 150 g šećera

Priprema:

Za kondezovano mleko: Mleko i šećer pomešajte i stavite da provri. Zatim smanjite temperaturu i ostavite da se kuva na tihoj vatri, dok ne ispari 2/3 tečnosti. Kuvajte nekih 30-35 minuta, jer treba da ostane 200 ml tečnosti. Ako vam je lakše kupite kondezovano mleko.

Umutite slatku pavlaku, pa dodajte ohlađeno kondezovano mleko i opet kratko umutite. Dodajte pasirane banane i ekstrakt banane, pa sjedinite mikserom. Trećinu smese odvojite u posebnu posudu i dodajte eurokrem, pa dobro promešajte.

Kalup dimenzija 28x12 cm obložite providnom folijom, pa sipajte 1/3 belog fila, pa polovinu crnog fila, pa 2/3 belog fila, zatim drugu polovinu crnog fila i poslednji deo belog fila. Složite keks preko i prekrijte folijom. Ostavite u zamrzivači 3-4 sata. Kada je kolač gotov okrenite i dekorišite po želji.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  

Izvor: kuvajmolako

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti