Ako vas mrzi da pravite kondezovano mleko i želite da što pre napravite kolač onda možete da kupite. Za kolač vam treba nekih 15 minuta.
Sastojci:
- 400 ml slatke pavlake
- 200 ml kondezovanog mleka
- 350 g banana
- 1 kašika ekstrata banane
- 1 puna kašika tamnog eurokrema
- 10 ptit keksa
Za dekoraciju:
- čokolada
- toping po želji
- mleveni keks
Za kondezovano mleko:
- 600 ml mleka
- 150 g šećera
Priprema:
Za kondezovano mleko: Mleko i šećer pomešajte i stavite da provri. Zatim smanjite temperaturu i ostavite da se kuva na tihoj vatri, dok ne ispari 2/3 tečnosti. Kuvajte nekih 30-35 minuta, jer treba da ostane 200 ml tečnosti. Ako vam je lakše kupite kondezovano mleko.
Umutite slatku pavlaku, pa dodajte ohlađeno kondezovano mleko i opet kratko umutite. Dodajte pasirane banane i ekstrakt banane, pa sjedinite mikserom. Trećinu smese odvojite u posebnu posudu i dodajte eurokrem, pa dobro promešajte.
Kalup dimenzija 28x12 cm obložite providnom folijom, pa sipajte 1/3 belog fila, pa polovinu crnog fila, pa 2/3 belog fila, zatim drugu polovinu crnog fila i poslednji deo belog fila. Složite keks preko i prekrijte folijom. Ostavite u zamrzivači 3-4 sata. Kada je kolač gotov okrenite i dekorišite po želji.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: kuvajmolako
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom