Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ISKORISTITE NA SVE NAČINE DOK NE PROĐE SEZONA: Brzinska torta sa jagodama koja se topi u ustima (VIDEO)

Kada neko voće može da se koristi sveže, onda obavezno iskoristite to vreme i napravite sve poslastice sa tim voćem.

  Izvor: Foto: letina kuhinja

Evo kako da lako i brzo napravite ukusan desert za celu porodicu.

Sastojci:

Za biskvit:

  • 2 belanca
  • 2 kašike šećera
  • 2 žumanca
  • 2,5 kašike brašna
  • 2-3 kašike mleka

Za fil:

  • 100 g topljene bele čokolade
  • 3 žumanca
  • 50 g šećera
  • 250 ml mleka
  • 1 kesica želatina

Još:

  • jagode

Priprema:

Za biskvit: Umutite belanca, pa dodajte šećer, žumacna i brašno. Posle svako dodavanja mutite, osim posle brašna, tada lagano promešajte. Sipajte u kalup obložen pek papirom i pecite na 180°C nekih 8 minuta. Vreo biskvit prelijte sa hladnim mlekom.

Za fil: Umutite žumanca sa šećerom, pa dodajte mleko. Kuvajte dok se ne zgusne smesa. U nju dodajte otopljenu belu čokoladu i aktivirani želatin. Lepo sjedinite. Po obodu kalupa ređajte jagode, pa sipajte fil. Po želji dodajte jagode i u sredinu fila. Ostavite da se hladi. Dekorišite po ukusu.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  

Izvor: letinakuhinja 

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti