Evo kako da lako i brzo napravite ukusan desert za celu porodicu.
Sastojci:
Za biskvit:
- 2 belanca
- 2 kašike šećera
- 2 žumanca
- 2,5 kašike brašna
- 2-3 kašike mleka
Za fil:
- 100 g topljene bele čokolade
- 3 žumanca
- 50 g šećera
- 250 ml mleka
- 1 kesica želatina
Još:
- jagode
Priprema:
Za biskvit: Umutite belanca, pa dodajte šećer, žumacna i brašno. Posle svako dodavanja mutite, osim posle brašna, tada lagano promešajte. Sipajte u kalup obložen pek papirom i pecite na 180°C nekih 8 minuta. Vreo biskvit prelijte sa hladnim mlekom.
Za fil: Umutite žumanca sa šećerom, pa dodajte mleko. Kuvajte dok se ne zgusne smesa. U nju dodajte otopljenu belu čokoladu i aktivirani želatin. Lepo sjedinite. Po obodu kalupa ređajte jagode, pa sipajte fil. Po želji dodajte jagode i u sredinu fila. Ostavite da se hladi. Dekorišite po ukusu.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: letinakuhinja
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom