Ako više volite prave italijanske kolače, onda možete da napravite kanole po originalnom receptu, ali i za ljubitelje slanog imamo i takvu verziju

Pošto su italijani poznati po svojim specijalitetima bilo slanim ili slatkim možete da napravite i najpoznatiji kolač - TIRAMISU

Sastojci:

Za palačinke:

  • 3 žumanca
  • 3 belanca
  • 30 ml mleka
  • 30 ml ulja
  • 1 1/2 kašika šećera 
  • 60 g šećera 
  • 40 g brašna


Za punjenje:

  • 250 ml slatke pavlake 
  • 2 kašike šećera
  • 6 jagoda, isecite na četvrtine


Za dekoraciju:

  • šećer u prahu
  • rastopljena mlečna čokolada

Priprema:

Pomešajte mleko, ulje, šećer (1 1/2 kašika) i žumanca, pa sve dobro promešajte žicom. Dodajte prosejano brašno i mešajte dok ne postane glatko. U drugoj posudi umutite belanca, pa postepeno dodajte šećer, a zatim mutite dok ne dobijete čvrst šne. Pomešajte obe smese i lagano promešajte. Smesu sipajte u šprica za kolače, pa napravite krugove srednje veličiine u plehu obloženom pek papirom. Pecite u zagrejanoj rerni nekih 10-15 minuta na 180°C. Pustite da se palačinke ohlade. 

Umutite slatku pavlaku sa šećerom i opet sipajte u špric za kolače. Stavite palačinku na dlan, blago stisnite da oblikujete čamac, pa onda punite sa filom i poređajte jagode. Dekorišite sa malo šećera u prahu i istopljenom čokoladom. 

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: stvarukusa.rs