Poslužite posle ručka ili kada vam dođu gosti, jer zaista se lako pravi, a sve sastojke imate kod kuće.
Sastojci:
- 1 jaje
- 60 g šećera
- 75 ml mleka
- 60 ml ulja
- 125 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 200 ml slatke pavlake
- 1 kesica vanilin šećera
- 100 g krem sira
- 200 g jagoda
- mrvljena čokolada
Priprema:
Umutite jaje sa šećerom, pa dodajte mleko, ulje i prosejano brašno sa praškom za pecivo. Posle svakog dodavanja mutite. Sipajte smesu u kalup dimenzija 27x26 cm obložen pek papirom. Pecite na 180°C nekih 15 minuta.
Umutite slatku pavlaku sa vanilin šećerom, pa dodajte krem sir i sve sjedinite. Rasporedite smesu pored biskvita, pa poređajte preko sečene jagode i iseckanu čokoladnu.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus