Smesa za palačinke od speltinog brašna je toliko ukusna i uopste se ne razlikuje od klasične smese. Ovu smesu izdvaja to što je zdravija, a vi možete umesto kravljeg da koristite neko drugo mleko (npr. bademovo, kokosovo...). Ili jednostavno možete da pravite sa vodom, ukus se ne menja. Ovo je idealno za sve koji su na režimu ishrane, a svakako ako ne smete ovaj preliv prilagodite sebi. Uživajte.
Sastojci:
Za palačinke:
- 200 g speltinog brašna
- prstohvat soli
- 150-200 ml mleka (vode)
- 1/2 kesice praška za pecivo
- 1 jaje
Za punjenje:
- 300 ml slatke pavlake
- 200 g maskarpone sira
- 150 g krem sira
- 1 vanilin šećer
- 80 g šećera
- 200 g malina ili jagoda (ili neko sezonsko veće po želji)
- 100 g šećera
- 2 kašičice gustina
Priprema:
Umutite jaje, a zatim dodajte vodu ili mleko. Pomešajte brašno, prašak za pecivo i so i postepeno dodajte u smesu sa jajima. Po potrebi dodajte još vode ili mleka da se dobije povezana smesa, ali ne previše retka. Pečete u zagrejanom tiganju na kapljici ulja i to američke palačinke.
Voće pospite šećerom i odložite 10-ak minuta, a zatim stavite u šerpu i zagrejte. Gustin razmutite u malo vode, pa dodajte u voće kad provri. Kratko kuvajte, samo da se zgusne, pa odložite da se ohladi.
Umutite slatku pavlaku, a sireve i šećer zajedno umutite, pa pomešajte obe smese.
Palačinke premažite voćnim umakom, dodajte fil od sira.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem