Umesto klasičnih palačinki isprobajte ove zanimljivog izgleda, a fantastičnog ukusa.
Sastojci:
- 375 g griza
- 120 g belog brašna
- 1 kašika suvog kvasca
- 1 kašičica soli
- 600 ml tople vode
- 2 kašičice praška za pecivo
Priprema:
Prosejte griz i brašno, pa dodajte kvasac. Lepo promešajte, pa dodajte toplu vodu. Lepo sjedinite, a zatim prebacite u bleneder i nekih minuta blendirajte. Zatim dodajte još 120 ml tople vode i blendirajte još nekih 30 sekundi. Prebacite u neku posudu, dodajte prašak za pecivo koji ste prosejali, pa promešajte i pokrijte providnom folijom, pa ostavite 15 minuta. Pecite kao standardne palačine u dobro zagrejanom tiganju koji se ne lepi. Ne morate da sipate ulje.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus