Torte vam možda zvuče komplikovano, ali priprema vam zaista ne iziskuje trud, pogotove za ove recepte bez pečenja.
Sastojci:
- 4 belanca
- 380 g šećera
- 50 ml vode
- 4 žumanca
- 100 ml mleka
- 80 ml ulja
- 25 g kakaoa
- 100 g brašna
- 10 g praška za pecivo
- 150 g kinder čokolade
- 50 ml slatke pavlake
Priprema:
Žumanca umutite sa šećerom (80 g), dodajte ulje i mleko, pa nastavite da mutite. Zatim sipajte prosejano brašno, kakao i prašak za pecivo. Sve sjedinite mikserom. Sipajte u kalup dimenzija 25x25 cm i pecite na 180°C nekih 10 minuta.
Sipajte šećer u šerpu (100 g) i dodajte vodu, kuvajte uz mešanje dok ne proključa, pa sklonite.
Belanca umutite sa šećerom (200 g), pa polako sipajte vodu sa šećerom i mutite sve vreme. Tu smesu sipajte preko kore i lepo rasporedite. Stavite u frižider na sat vremena.
Kinder čokoladu otopite sa slatkom pavlakom i prelijte preko fila. Vratite u frižider na još sat vremena.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
Koliko tačno soli se stavlja u bure kada se kiseli kupus?
Najbolji recept za kiseli kupus - sa suvim mesom, slaninom i šljivama
3 najbolja i najbrža recepta za pripremu šarana za Svetog Luku
Kiš loren - najbolja francuska pita sa slanininom i sirom
Održan treći Maxi nacionalni festival hrane: Proizvođači iz cele Srbije izložili širok spektar voća i povrća