Čuveni slatkiš koji smo svi voleli da jedemo kao deca sada koristimo za torte
Torte vam možda zvuče komplikovano, ali priprema vam zaista ne iziskuje trud, pogotove za ove recepte bez pečenja.
Sastojci:
- 4 belanca
- 380 g šećera
- 50 ml vode
- 4 žumanca
- 100 ml mleka
- 80 ml ulja
- 25 g kakaoa
- 100 g brašna
- 10 g praška za pecivo
- 150 g kinder čokolade
- 50 ml slatke pavlake
Priprema:
Žumanca umutite sa šećerom (80 g), dodajte ulje i mleko, pa nastavite da mutite. Zatim sipajte prosejano brašno, kakao i prašak za pecivo. Sve sjedinite mikserom. Sipajte u kalup dimenzija 25x25 cm i pecite na 180°C nekih 10 minuta.
Sipajte šećer u šerpu (100 g) i dodajte vodu, kuvajte uz mešanje dok ne proključa, pa sklonite.
Belanca umutite sa šećerom (200 g), pa polako sipajte vodu sa šećerom i mutite sve vreme. Tu smesu sipajte preko kore i lepo rasporedite. Stavite u frižider na sat vremena.
Kinder čokoladu otopite sa slatkom pavlakom i prelijte preko fila. Vratite u frižider na još sat vremena.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs