Svi znamo da su Vojvođani poznati po odličnoj kuhinji. I slane i slatke recepte prave sa puno ljubavi i ukus im je neodoljiv. Tako je i sa ovim kolačem koji obavezno morate da isprobate.
Sastojci:
- 3 žumanceta
- 1 jaje celo
- 140 g šećera
- 140 g bademovih ljuski
- 140 g suvog grožđa
- 2 kašike brašna
Za fil:
- 4 belanceta
- 120 g šećera
- 50 g oljuštenog badema
Priprema:
Žumance i jaje dobro umutite sa šećerom, bademovim ljuskama, suvim grožđem i brašnom. Tepsiju nauljite i pospite brašnom, pa sipajte dobijenu smesu i ispecite.
Umutite belanca sa šećerom u čvrst šne i kratko kuvajte. Ispečeno testo premažite filom, pa pospite isečenim bademom i vratite u rernu da se osuši.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: srbijuvolimo
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno