Svi znamo da su Vojvođani poznati po odličnoj kuhinji. I slane i slatke recepte prave sa puno ljubavi i ukus im je neodoljiv. Tako je i sa ovim kolačem koji obavezno morate da isprobate.
Sastojci:
- 3 žumanceta
- 1 jaje celo
- 140 g šećera
- 140 g bademovih ljuski
- 140 g suvog grožđa
- 2 kašike brašna
Za fil:
- 4 belanceta
- 120 g šećera
- 50 g oljuštenog badema
Priprema:
Žumance i jaje dobro umutite sa šećerom, bademovim ljuskama, suvim grožđem i brašnom. Tepsiju nauljite i pospite brašnom, pa sipajte dobijenu smesu i ispecite.
Umutite belanca sa šećerom u čvrst šne i kratko kuvajte. Ispečeno testo premažite filom, pa pospite isečenim bademom i vratite u rernu da se osuši.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: srbijuvolimo
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus