Svi znamo da su Vojvođani poznati po odličnoj kuhinji. I slane i slatke recepte prave sa puno ljubavi i ukus im je neodoljiv. Tako je i sa ovim kolačem koji obavezno morate da isprobate.

Sastojci:

  • 3 žumanceta
  • 1 jaje celo
  • 140 g šećera
  • 140 g bademovih ljuski
  • 140 g suvog grožđa
  • 2 kašike brašna

Za fil:

  • 4 belanceta
  • 120 g šećera
  • 50 g oljuštenog badema

Priprema:

Žumance i jaje dobro umutite sa šećerom, bademovim ljuskama, suvim grožđem i brašnom. Tepsiju nauljite i pospite brašnom, pa sipajte dobijenu smesu i ispecite.

Umutite belanca sa šećerom u čvrst šne i kratko kuvajte. Ispečeno testo premažite filom, pa pospite isečenim bademom i vratite u rernu da se osuši.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  Izvor: srbijuvolimo