Ako vam se bliži neka proslava onda se iskažite kao odlična domaćica tako što ćete poslužiti bogate i kremaste torte, kao i one ledene i osvežavajuće. 

Sastojci:

  • 750 ml mleka (+ mleko za keks)
  • 6-9 kašika šećera
  • 10 g vanilin šećera
  • 80 g pudinga od vanile
  • 60 g kokosovog brašna
  • 100 g maslaca
  • 150 g keksa

Za dekoraciju:

  • 100 g šlag krema sa ukusom vanile (može i običan šlag)
  • 200 ml hladne vode (mleka)
  • kokosovo brašno
  • mleveni keks

Priprema:

Pomešajte šećer, vanilin šećer i puding sa 250 ml mleka, a preostalih 500 ml stavite da se kuva. Kada mleko provdri, dodajte sjedinjenu smesu sa pudingom. Kuvajte uz stalno mešanje dok se ne zgusne. Pokrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi, a zatim dodajte margarin i umutite. Postepeno dodajte kokosovo brašno i mešajte. 

U kalup koji ste obložili providnom folijom sipajte deo smese, pa red plazme umočene u mleko. Zatim još jedan red fila i keksa. Ostavite u frižideru najmanje 2 sata. 

Šlag kremu umutite sa hladnom vodom, a zatim izvadite tortu iz kalupa, ukrasite šlagom, kokosovim brašnom i mlevenim keksom. 

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: cooking.rs