Nećete morati da provedete puno vremena kraj šporeta, a zadivićete ukućane ovim sočnim receptom za boraniju.
Sastojci:
- Pakovanje žute boranije
- 1 šargarepa
- Trećina praziluka i dva mlada luka
- 400g belog mesa
- Pola pakovanja šampinjona
Priprema:
Šnicle belog mesa začiniiti i kratko propržiti sa obe strane. U istom ulju propržite luk (opet praziluk i mladi luk) i šargarepu, vratite meso, dodajte smrznutu žutu boraniju. Začinite: so, biber, granule belog luka.
Boranija je taman lepo pustila vodu, pa dodajte još malo da ogrezne. Poklopite i dinstajte desetak minuta. Otklopite, dodajte pečurke i ostavite na ringli još toliko.
U posudici sa malo hladne vode smućkajte kašiku brašna, parmezan i ravnu kašičicu dimljene slatke paprike pa sve to sipajte u šerpu i povremeno mešajte dok se čorbica malo ne zgusne. Taj trenutak je alarm za presipanje u pleh i paljenje rerne. Recept je gotov nakon pola sata pečenja na 200c, ili u prevodu kada voda ispari, a jelo se ukrčka!
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: Nismo kod kuće
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus