Nećete morati da provedete puno vremena kraj šporeta, a zadivićete ukućane ovim sočnim receptom za boraniju.

Sastojci:

  • Pakovanje žute boranije
  • 1 šargarepa
  • Trećina praziluka i dva mlada luka
  • 400g belog mesa
  • Pola pakovanja šampinjona

Priprema:

Šnicle belog mesa začiniiti i kratko propržiti sa obe strane. U istom ulju propržite luk (opet praziluk i mladi luk) i šargarepu, vratite meso, dodajte smrznutu žutu boraniju. Začinite: so, biber, granule belog luka.
Boranija je taman lepo pustila vodu, pa dodajte još malo da ogrezne. Poklopite i dinstajte desetak minuta. Otklopite, dodajte pečurke i ostavite na ringli još toliko.

U posudici sa malo hladne vode smućkajte kašiku brašna, parmezan i ravnu kašičicu dimljene slatke paprike pa sve to sipajte u šerpu i povremeno mešajte dok se čorbica malo ne zgusne. Taj trenutak je alarm za presipanje u pleh i paljenje rerne. Recept je gotov nakon pola sata pečenja na 200c, ili u prevodu kada voda ispari, a jelo se ukrčka!

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: Nismo kod kuće