Apsolutno fantastična torta sa minimalno uloženog truda.
Sastojci:
Za koru:
- 380 g kondezovanog mleka
- 2 jajeta
- 110 g brašna
- 8 g praška za pecivo
- 30 g kakaoa
- 1 vanilin šećer
Za fil:
- 180 g grčkog jogurta
- 125 g slatke pavlake
- 40 g šećera u prahu
Priprema:
Kratko umutite kondezovano mleko i jaja, pa dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo, kakaom, vanil šećerom i dobro promešajte. Sipajte u pleh dimenzija 20x30 cm obložen pek papirom. Lepo poravnajte i pecite 10-12 minuta na 180°C.
Umutite slatku pavlaku, pa dodajte grčki jogurt i šećer u prahu. Promešajte.
Koru podelite na 2 jednaka dela, a zatim po dužini opet isecite. Jednu koru usitnite u blenderu, a preostale tri filujte.
Ređanje torte: Prva kora, fil, druga kora, fil, treća kora i fil, ali sada filom obložite celu tortu. Izmrvljenom korom obložite celu tortu i stavite u frižider na 2 sata.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno