Apsolutno fantastična torta sa minimalno uloženog truda.

Sastojci:

Za koru:

  • 380 g kondezovanog mleka
  • 2 jajeta
  • 110 g brašna
  • 8 g praška za pecivo
  • 30 g kakaoa
  • 1 vanilin šećer

Za fil:

  • 180 g grčkog jogurta
  • 125 g slatke pavlake
  • 40 g šećera u prahu

Priprema:

Kratko umutite kondezovano mleko i jaja, pa dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo, kakaom, vanil šećerom i dobro promešajte. Sipajte u pleh dimenzija 20x30 cm obložen pek papirom. Lepo poravnajte i pecite 10-12 minuta na 180°C.

Umutite slatku pavlaku, pa dodajte grčki jogurt i šećer u prahu. Promešajte.

Koru podelite na 2 jednaka dela, a zatim po dužini opet isecite. Jednu koru usitnite u blenderu, a preostale tri filujte.

Ređanje torte: Prva kora, fil, druga kora, fil, treća kora i fil, ali sada filom obložite celu tortu. Izmrvljenom korom obložite celu tortu i stavite u frižider na 2 sata.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  

Izvor: stvarukusa.rs