Počastite se odličnim, a toliko jednostavnim kolačem. Podloga od keksa, unutra beli fil od slatke pavlake i krem sira, a preko još jedan sloj keksa. Nikad brže i lakše do savršene poslastice, a ako želite u fil možete da ubacite i voće po želji.
Sastojci:
- 350 g keksa
- 120 g putera
- 200 ml slatke pavlake ili šlag
- 250 g krem sira
- 2 kašike šećera
- šećer u prahu (po želji)
- rendana čokolada (po želji)
Priprema:
Usitnite keks u blenderu, treba da budu krupniji komadi. Pomešajte sa istopljenim puterom i polovinu smese sipajte kalup. Stavite u frižider na 2 sata. Umutite slatku pavlaku, pa krem sir sa šećerom. Pomešajte obe smese i dodajte još malo šećera, ako je potrebno. Sipajte preko keksa, ali ne do ivica. Preko stavite preostali keks, ali prvo popunite ivice. Stavite u zamrzivač ili frižider, pa pre posluživanja ostavite na sobnoj temperaturi nekih 10 minuta. Ukrasite šećerom u prahu ili rendanom čokoladom.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus