Počastite se odličnim, a toliko jednostavnim kolačem. Podloga od keksa, unutra beli fil od slatke pavlake i krem sira, a preko još jedan sloj keksa. Nikad brže i lakše do savršene poslastice, a ako želite u fil možete da ubacite i voće po želji.
Sastojci:
- 350 g keksa
- 120 g putera
- 200 ml slatke pavlake ili šlag
- 250 g krem sira
- 2 kašike šećera
- šećer u prahu (po želji)
- rendana čokolada (po želji)
Priprema:
Usitnite keks u blenderu, treba da budu krupniji komadi. Pomešajte sa istopljenim puterom i polovinu smese sipajte kalup. Stavite u frižider na 2 sata. Umutite slatku pavlaku, pa krem sir sa šećerom. Pomešajte obe smese i dodajte još malo šećera, ako je potrebno. Sipajte preko keksa, ali ne do ivica. Preko stavite preostali keks, ali prvo popunite ivice. Stavite u zamrzivač ili frižider, pa pre posluživanja ostavite na sobnoj temperaturi nekih 10 minuta. Ukrasite šećerom u prahu ili rendanom čokoladom.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.