Počastite se odličnim, a toliko jednostavnim kolačem. Podloga od keksa, unutra beli fil od slatke pavlake i krem sira, a preko još jedan sloj keksa. Nikad brže i lakše do savršene poslastice, a ako želite u fil možete da ubacite i voće po želji. 

Sastojci:

  • 350 g keksa 
  • 120 g putera 
  • 200 ml slatke pavlake ili šlag
  • 250 g krem sira 
  • 2 kašike šećera
  • šećer u prahu (po želji)
  • rendana čokolada (po želji)

Priprema:

Usitnite keks u blenderu, treba da budu krupniji komadi. Pomešajte sa istopljenim puterom i polovinu smese sipajte kalup. Stavite u frižider na 2 sata. Umutite slatku pavlaku, pa krem sir sa šećerom. Pomešajte obe smese i dodajte još malo šećera, ako je potrebno. Sipajte preko keksa, ali ne do ivica. Preko stavite preostali keks, ali prvo popunite ivice. Stavite u zamrzivač ili frižider, pa pre posluživanja ostavite na sobnoj temperaturi nekih 10 minuta. Ukrasite šećerom u prahu ili rendanom čokoladom. 

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: stvarukusa.rs