Ovo je desert koji najviše podseća na sladoled po ukusu i po teksturi.
Uz malo mašte možete osmisliti bezbroj kombinacija kao dodatak za krem. Tako npr možete ubaciti bobičasto voće, bademe, pistaće, pečeni lešnik, breskve, limun, nutelu, plazma keks...Kombinacija je bezbroj, a na vama je da odaberete ukus koji najviše volite.
Sastojci:
- 3 žumanca i 1 celo jaje
- 100 g šećera
- 500 ml slatke pavlake
- 250 - 300 g eurokrema
Priprema:
U šerpu sipajte oko 2 cm vode pa je stavite da se zagreva. U drugu posudu staviti jaje, žumanca i šećer, pa sve staviti na šerpu kako biste kuvali fil na pari. Od momenta kada voda provri mešati jaja sa šećerom 10 minuta.
Zasebno umutiti slatku pavlaku da dobijete šlag. Skloniti žuti fil sa vatre i odmah sipati u slatku pavlaku i izmešati.
Pleh za hleb obložiti papirom za pečenje. Staviti pola dobijene mase, poravnati malo, pa sipati po sredini omekšali krem. Premazati preko ostatak mase i poravnati. Zatim špatulom malo prošarati kroz kalup kako bi se sve malo pomešalo sa kremom. Opet poravnati gornju površinu i staviti da se hladi, najmanje 4h u zamrzivač. Posle samo okrenuti na tacnu, a može i da ostane u kalupu. Ukrasite po želji.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus