Sigurno se svi sećate žutog kolača sa višnjama, koji se sada pravi sa različitim voćem. Ti nas kolači uvek vraćaju u detinjstvo i podsećaju na bakinu kuhinju gde je uvek bilo nekih lepih jela. Mekano i sočno testo, prelepog ukusa i višnje su odličan spoj. 

Sada možete da pripremite sa kajsijama ili breskvama koje isto ovom kolaču daju odličan šmek. Kada želite da napravite neki brz i jednostavan desert uvek možete da se oslonite na ovaj recept, jer se garantovano svima dopada. 

Sastojci:

  • 3 jajeta
  • 200 g šećera
  • 1 kesica vanilin šećera 
  • 150 ml jogurta
  • 120 ml ulja
  • 300 g brašna
  • 10 g praška za pecivo
  • breskve ili kajsije 

Priprema:

Umutite jaja, šećer i vanilin šećer. Dodajte jogurt, ulje i prosejano brašno sa praškom za pecivo. Posle svakog dodavanja umutite. Tepsiju dimenzija 20x30 cm premažite puterom i pospite brašnom, pa sipajte testo. Preko stavite kajsije kojima sta izvadili košticu. Pecite na 180°C nekih 45 minuta.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: stvarukusa.rs