Sigurno se svi sećate žutog kolača sa višnjama, koji se sada pravi sa različitim voćem. Ti nas kolači uvek vraćaju u detinjstvo i podsećaju na bakinu kuhinju gde je uvek bilo nekih lepih jela. Mekano i sočno testo, prelepog ukusa i višnje su odličan spoj.
Sada možete da pripremite sa kajsijama ili breskvama koje isto ovom kolaču daju odličan šmek. Kada želite da napravite neki brz i jednostavan desert uvek možete da se oslonite na ovaj recept, jer se garantovano svima dopada.
Sastojci:
- 3 jajeta
- 200 g šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 150 ml jogurta
- 120 ml ulja
- 300 g brašna
- 10 g praška za pecivo
- breskve ili kajsije
Priprema:
Umutite jaja, šećer i vanilin šećer. Dodajte jogurt, ulje i prosejano brašno sa praškom za pecivo. Posle svakog dodavanja umutite. Tepsiju dimenzija 20x30 cm premažite puterom i pospite brašnom, pa sipajte testo. Preko stavite kajsije kojima sta izvadili košticu. Pecite na 180°C nekih 45 minuta.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus