Kiflice spremljene na masti su ukusnije jer podsećaju na bakine.
Sastojci:
- 200 g masti
- 2 dl jogurta
- 1 kašika šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 jaje
- 1 prašak za pecivo
- prstohvat soli
- oko 600 g brašna
- punjenje po izboru (džem od šupuraka i jagoda)
- šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Umutiti mast, šećer, vanilin šećer i jaje penasto. Zatim dodati jogurt, brašno, prašak za pecivo i prstohvat soli pa umesiti testo. Testo podeliti na tri loptice, razviti ih u krug i svaku iseći veličine po želji .
Filovati džemom, uviti kiflice i redjati u pleh obložen pek papirom za pečenje.
Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta.
Kiflice tople uvaljati u šećer u prahu.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Recept poslala Tanja Đorđević
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus