Kiflice spremljene na masti su ukusnije jer podsećaju na bakine.

Sastojci:

  • 200 g masti
  • 2 dl jogurta
  • 1 kašika šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 1 jaje
  • 1 prašak za pecivo
  • prstohvat soli
  • oko 600 g brašna
  • punjenje po izboru (džem od šupuraka i jagoda)
  • šećer u prahu za posipanje

Priprema:

Umutiti mast, šećer, vanilin šećer i jaje penasto. Zatim dodati jogurt, brašno, prašak za pecivo i prstohvat soli pa umesiti testo. Testo podeliti na tri loptice, razviti ih u krug i svaku iseći veličine po želji .
Filovati džemom, uviti kiflice i redjati u pleh obložen pek papirom za pečenje.
Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta.
Kiflice tople uvaljati u šećer u prahu.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Recept poslala Tanja Đorđević