Mekane su, sočne i ukusne bilo da ih punite pršutom, sirom, kulenom… ili ih ostavite prazne. Dodatna prednost je što dugo ostanu mekane pa ih možete pripremiti veče pre i jesti za doručak.
Sastojci:
- 500 grama glatkog belog brašna
- 3 kašičice praška za pecivo
- 250 grama svežeg sira
- 1 dcl mleka
- 1 dcl ulja
- 2 belanca
- 2 kašičice soli
- žumance za premazivanje
Priprema:
Pomešati brašno, prašak za pecivo i so, dodati mleko, ulje, belanca i na kraju sveži sir pa umesite testo. Odmah rasporediti u 4 jufke i jednu po jednu razvaljati i seći u oblike trougla. Na širi deo trougla stavite punjenje po želji – šunku, sir, pančetu, pršutu, kulen, pa ih oblikujte u kiflice. Premažite žumancetom. S obzirom da je u samom testu već sir, možete ih ostaviti i prazne. Rernu zagrejte na 180 stepeni i pecite kiflice 25-30 minuta ili dok ne porumene.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: Jolie.hr
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Rum kuglice sa crnom čokoladom i kokosom, tope se u ustima
Slatka pita od pasulja
NOVI CHIPS WAY