Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Peciva

Nema čekanja da testo naraste: Kiflice bez kvasca koje su mekane i po nekoliko dana

Autor Aleksandra Ljubičić
Autor Aleksandra Ljubičić

Ove kiflice su idealne kad nemate vremena za dizana testa jer čim ih zamesite, možete ih peći.

Izvor: Shutterstock

Mekane su, sočne i ukusne bilo da ih punite pršutom, sirom, kulenom… ili ih ostavite prazne. Dodatna prednost je što dugo ostanu mekane pa ih možete pripremiti veče pre i jesti za doručak.

Možda će vas zanimati

Sastojci:

  • 500 grama glatkog belog brašna
  • 3 kašičice praška za pecivo
  • 250 grama svežeg sira
  • 1 dcl mleka
  • 1 dcl ulja
  • 2 belanca
  • 2 kašičice soli
  • žumance za premazivanje

Priprema:

Pomešati brašno, prašak za pecivo i so, dodati mleko, ulje, belanca i na kraju sveži sir pa umesite testo. Odmah rasporediti u 4 jufke i jednu po jednu razvaljati i seći u oblike trougla. Na širi deo trougla stavite punjenje po želji – šunku, sir, pančetu, pršutu, kulen, pa ih oblikujte u kiflice. Premažite žumancetom. S obzirom da je u samom testu već sir, možete ih ostaviti i prazne. Rernu zagrejte na 180 stepeni i pecite kiflice 25-30 minuta ili dok ne porumene.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  

Izvor: Jolie.hr

Pročitajte još

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti