Iz dalekog Maroka stiže recept za testo koje je između lepinja i palačinki. Uživaćete u ukusu.
Sastojci:
- 500 g brašna
- 250 g griza
- 2 kašičice praška za pecivo
- 1 kašika šećera
- 1 kašičica soli
- 350 ml vode
- 100 g maslaca
Priprema:
U posudu sipajte brašno, griz, prašak za pecivo. Promešajte i dodajte vodu. Umesite testo, nauljite, pokrijte i ostavite 45 minuta. Podelite testo na loptice. Pokrijte i ostavite ih još 10 minuta.
Na nauljenoj površini razvucite tanko lopticu od testa, premažite ih rastopljenim maslacem i isecite po sredini.
Urolajte po širni, a zatim po dužini. Malo spljoštite rukama da oblikujte lepinju. Pecite u dobro zagrejanom tiganju na malo ulja.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem