Iz dalekog Maroka stiže recept za testo koje je između lepinja i palačinki. Uživaćete u ukusu. 

Sastojci:

  • 500 g brašna
  • 250 g griza
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • 1 kašika šećera
  • 1 kašičica soli
  • 350 ml vode
  • 100 g maslaca

Priprema:
U posudu sipajte brašno, griz, prašak za pecivo. Promešajte i dodajte vodu. Umesite testo, nauljite, pokrijte i ostavite 45 minuta. Podelite testo na loptice. Pokrijte i ostavite ih još 10 minuta.
Na nauljenoj površini razvucite tanko lopticu od testa, premažite ih rastopljenim maslacem i isecite po sredini.

hleb-i-peciva/recept-hleb-kako-se-prave-lepinje
Foto: Printscreen/YT 

  Urolajte po širni, a zatim po dužini. Malo spljoštite rukama da oblikujte lepinju. Pecite u dobro zagrejanom tiganju na malo ulja.

hleb-i-peciva/recept-hleb-kako-se-prave-lepinje
Foto: Printscreen/YT 

hleb-i-peciva/recept-hleb-kako-se-prave-lepinje
Foto: Printscreen/YT 

hleb-i-peciva/recept-hleb-kako-se-prave-lepinje
Foto: Printscreen/YT 

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: stvarukusa.rs