Potrebno je:
200 ml mleka
10 g kvasca
1 kašičica šećera
350 g brašna
malo soli
ulje
Priprema:
Zamesiti testo od navedenih sastojaka da testo bude glatko, i ostaviti da odmori 20 min.
Testo podeliti na na valjke 50 g pa ga izvaljati u dugačke valjke 60 cm. Savijati u perece kao što je prikazano u Videu.
Pokriti da odmore 10 min. pa ih pržiti u vrelom ulju. Služiti tople mogu slane ili slatke.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Sezonska pasta sa bundevom
Slatka kukuruzna pita
Lagani pileći gulaš sa povrćem