Mekane, slatke kiflice nestaće odmah sa stola.
Sastojci:
- 4 jajeta
- 500 g brašna
- 1 kašičica kvasca
- voda
- malo ulja
- 2 kašike šećera
- 1 kašičica soli
- 1 prašak za pecivo
- margarin
- džem po želji
- šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Pomešajte kvasac sa šećerom i malo tople vode i ostavite 5-10 minuta. U posudu sipajte brašno, prašak za pecivo, so i promešajte. Dodajte aktiviran kvasac, jaja i ulje, pa zamesite testo. Pokrijte i ostavite da odstoji. Zatim premesite i podelite na 6 delova.
Razvucite 5 jufki i svaku pospite sa rendanim margarinim i slažite jednu na drugu. Zatim razvucite i šestu i stavite preko. Na nju ne ide margarin. Zatim i to razvucite i isecite na trouglove i filujte.
Pecite na 200°C dok ne porumene. Kada su gotove pospite šećerom u prahu.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Recept poslala Valentina Milićević
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus