Mekane, slatke kiflice nestaće odmah sa stola.
Sastojci:
- 4 jajeta
- 500 g brašna
- 1 kašičica kvasca
- voda
- malo ulja
- 2 kašike šećera
- 1 kašičica soli
- 1 prašak za pecivo
- margarin
- džem po želji
- šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Pomešajte kvasac sa šećerom i malo tople vode i ostavite 5-10 minuta. U posudu sipajte brašno, prašak za pecivo, so i promešajte. Dodajte aktiviran kvasac, jaja i ulje, pa zamesite testo. Pokrijte i ostavite da odstoji. Zatim premesite i podelite na 6 delova.
Razvucite 5 jufki i svaku pospite sa rendanim margarinim i slažite jednu na drugu. Zatim razvucite i šestu i stavite preko. Na nju ne ide margarin. Zatim i to razvucite i isecite na trouglove i filujte.
Pecite na 200°C dok ne porumene. Kada su gotove pospite šećerom u prahu.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Recept poslala Valentina Milićević
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem