Mekane, slatke kiflice nestaće odmah sa stola.

Sastojci:

  • 4 jajeta
  • 500 g brašna
  • 1 kašičica kvasca
  • voda
  • malo ulja
  • 2 kašike šećera
  • 1 kašičica soli
  • 1 prašak za pecivo
  • margarin
  • džem po želji
  • šećer u prahu za posipanje

Priprema:

Pomešajte kvasac sa šećerom i malo tople vode i ostavite 5-10 minuta. U posudu sipajte brašno, prašak za pecivo, so i promešajte. Dodajte aktiviran kvasac, jaja i ulje, pa zamesite testo. Pokrijte i ostavite da odstoji. Zatim premesite i podelite na 6 delova.

Razvucite 5 jufki i svaku pospite sa rendanim margarinim i slažite jednu na drugu. Zatim razvucite i šestu i stavite preko. Na nju ne ide margarin. Zatim i to razvucite i isecite na trouglove i filujte.

Pecite na 200°C dok ne porumene. Kada su gotove pospite šećerom u prahu.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  Recept poslala Valentina Milićević