Svi već znate da je počeo Uskršnji post, i da domaćice isprobavaju različite posne recepte.

Isrobajte recept za savršeno meke posne kiflice, garantujemo da će vam se dopasti.

Sastojci:

  • 550 g brašna
  • 1 paketić svežeg kvasca
  • 4 dl vode
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica soli
  • po želji semenke lana, susam, kim

Priprema:

Rernu uključiti da se zagreje na 220 stepeni C. Istresti brašno u veću posudu, napraviti "rupu" u sredini, pa unutra izmrviti kvasac. Preko posuti kašičicom šećera, a so rasporediti po ividi brašna. Naliti mlakom vodom i umesiti meko testo. Pokriti i ostaviti da odmori dok se ne udvostruči. Premesiti, pa ponovo pokriti i ostaviti da još jednom naraste. Istresti na pobrašnjenu podlogu, premesiti i podeliti na 16 jufkica. Svaku razvaljati u oblik elipse, pa urolati kao kiflicu i slagati u pleh obložen papirom za pečenje. Od smenki lana ili susama, malo brašna i vode napraviti tečnu smesu kojom će se premazati kiflice (umesto žumanaca). Peći u zagrejanoj rerni na 220 stepeni 10-ak minuta, pa smanjiti na 200 stepeni i peći još 10 minuta.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  Izvor: Mondo.rs