Ako ste ljubitelj začinjene hrane, onda obavezno isprobajte pakoru. To su indijski uštipci sa pikantnim začinima, koje možete da služite sa sosom ili jednostavno sa nečim po vašem izboru.

Sastojci:

Za uštipke/pakoru:

  • 150 g brašna
  • 20 g pirinčanog brašna
  • 125 ml jogurta
  • 1/2 kašičice sode bikarbone
  • 1 kašičica morske soli
  • 1 kašičica čili pahuljica (može i tucana paprika)
  • 1 kašičica kima
  • 1/2 crvenog luka
  • 1/4 crvene paprike
  • 1 ljuta papričica
  • 1 čen belog luka
  • 3 kašike korijandera
  • 125 ml vode

Za sos:

  • 1 čen belog luka
  • 1 ljuta papričica
  • malo korijandera
  • 1 kašika jabukovog sirćeta
  • 1 kašika limunovog soka
  • 1/2 kašičice morske soli
  • 2 kašike vode
  • 1 kašičica čili pahuljica (može tucana paprika)
  • 2 kašike paradajz pirea

Priprema:

Iseckajte luk, papriku, ljutu papričicu, beli luk i svež korijander.

U posudi pomešajte brašno, pirinčano brašno, jogurt, sodu bikarbonu, čili pahuljice, kim i seckano povrće. Posolite i dobro sjedinite dodajući vodu postepeno i umesite testo. Ostavite da se odmara 15 minuta.

U međuvremenu, pripremite sos: Stavite sve sastojke za sos osim paradajz pirea i čili pahuljica u blender i obrađujte dok se sve ne sjedini. Dobijenu smesu pomešajte sa paradajz pireom, dodajte čili pahuljice i sjedinite.

Kašikom sipajte testo u vruće ulje i pržite dok ne postane hrskavo.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  Izvor: stvarukusa.rs