Na viskim temepraturama nam uvek prijaju hladni napici, zato napravite uz ovaj sok i onaj od boze i zove.
Sastojci:
- 4 kg višanja
- 2 limuntusa
- 1 l vode
- šećer
Priprema:
Višnje očistite od peteljki, pa ih pospite limuntusom i izgnječite rukom. Nalijte vodom i ostavite 24 časa da odstoje. Sutradan procedite sok kroz najsitniju rešetku ili gazu. Izmerite količinu dobijenog soka, pa koliko litara soka toliko šećera dodajte i stavite na vatru da provri.
Kada provri sklonite sa vatre i procedite, pa sok topao sipajte u oprane i sterilisane tople flaše. Napunjene flase umotajte u ćebe i ostavite da se hlade.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Recept poslala Tanja Đorđević
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem