Na viskim temepraturama nam uvek prijaju hladni napici, zato napravite uz ovaj sok i onaj od boze i zove. 

Sastojci:

  • 4 kg višanja
  • 2 limuntusa
  • 1 l vode
  • šećer

Priprema:
Višnje očistite od peteljki, pa ih pospite limuntusom i izgnječite rukom. Nalijte vodom i ostavite 24 časa da odstoje. Sutradan procedite sok kroz najsitniju rešetku ili gazu. Izmerite količinu dobijenog soka, pa koliko litara soka toliko šećera dodajte i stavite na vatru da provri.
Kada provri sklonite sa vatre i procedite, pa sok topao sipajte u oprane i sterilisane tople flaše. Napunjene flase umotajte u ćebe i ostavite da se hlade.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Recept poslala Tanja Đorđević