Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Supe čorbe potaži

ZDRAVO, UKUSNO, BRZO I ZASITNO: Ova čarobna čorba od cvekle osvojiće vas na prvi zalogaj

Autor Sanja Belinić
Autor Sanja Belinić

Kada su visoke temeprature nemamo preveliku želju da jedemo, ali hladna čorba od cvekle koja je i zdrava je sjajno rešenje.

Izvor: Shutterstock

Ako niste raspoloženi dugo da stojite pored šporeta, a želite zasitan obork onda je čorba od cvekle ono što vam treba. 

Sastojci: 

  • 4 srednje cvekle (manje od teniske lopte)
  • 1 manji crveni luk 
  • 1-2 čena belog luka (1 velika ili 2 dve male)
  • 3 mala krastavca
  • sveža mirođija 
  • 2 kašike sirćeta

Dekoracija:

  • avokado
  • maslinovo ulje
  • jogurt ili pavlaka

Možda će vas zanimati

Priprema: 

U haldnu vodu ubacite cveklu i kada proključa, smanjite temperaturu i kuvajte dok ne omekša (oko 45-60 minuta). Ohladite cveklu. Zatim u blender stavite 3 cvekle i 2 šolje ledene vode ili hladnog povrćnog bujona. Dodajte pola iseckanog luka, belog luka i isečena 2 krastavca. Posolite, pobiberite, sipajte sirće i svežu mirođiju. Blendirajte dok ne dobijete glatku smesu. Čuvajte u frižideru. 

Preostalu cveklu, krastavac, avokado sitno iseckajte na kockice, kao i preostalu mirođiju. U posude sipajte ohlađenu supu od cvekle (što je hladnija, to bolje). Prelijte sa malo maslinovog ulja ili sa jogurtom ili pavlakom i poređajte ukrase. 

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: stvarukusa.rs

Pročitajte još

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti