Ako niste raspoloženi dugo da stojite pored šporeta, a želite zasitan obork onda je čorba od cvekle ono što vam treba.
Sastojci:
- 4 srednje cvekle (manje od teniske lopte)
- 1 manji crveni luk
- 1-2 čena belog luka (1 velika ili 2 dve male)
- 3 mala krastavca
- sveža mirođija
- 2 kašike sirćeta
Dekoracija:
- avokado
- maslinovo ulje
- jogurt ili pavlaka
Priprema:
U haldnu vodu ubacite cveklu i kada proključa, smanjite temperaturu i kuvajte dok ne omekša (oko 45-60 minuta). Ohladite cveklu. Zatim u blender stavite 3 cvekle i 2 šolje ledene vode ili hladnog povrćnog bujona. Dodajte pola iseckanog luka, belog luka i isečena 2 krastavca. Posolite, pobiberite, sipajte sirće i svežu mirođiju. Blendirajte dok ne dobijete glatku smesu. Čuvajte u frižideru.
Preostalu cveklu, krastavac, avokado sitno iseckajte na kockice, kao i preostalu mirođiju. U posude sipajte ohlađenu supu od cvekle (što je hladnija, to bolje). Prelijte sa malo maslinovog ulja ili sa jogurtom ili pavlakom i poređajte ukrase.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno