Ovog leta pripremamo raznovrsna jela sa tikvicama, a sada vam donosimo jedinstven umak od zdravog i ukusnog povrća. Možete ga koristiti u priprpemi testenine, ali i kao dodatak pečenom belom mesu.
Sastojci:
- 200 g crnog luka
- oko 700 - 800 g tikvica
- 1 čen belog luka
- 1 paradajz ili kašika pelata
- 500 ml pavlake za kuvanje
- na vrh kašičice karija
- na vrh kašičice origana
- so i biber po ukusu
- 4 kašike ulja
- 600 g testenine
Još:
- peršunovo lišće
- parmezan ili kačkavalj
- bosiljak
Priprema:
Izdinstajte luk na ulju, dodajte paradajz i krčkajte. Zatim dodajte seckani beli luk, samo kratko prodinastajte i stavite izrendanu tikvicu. Začinite i dinstajte sve dok tečnost ne ispari. Tada sipajte neutralnu pavlaku i još minut krčkajte. Pomešajte sa obarenom testeninom. Pospite po želji kačkavaljem ili parmezanom, bosiljkom, peršunom.
Ovo možete praviti i sa piletinom, čak i zepeći u rerni. Kako vam bude odgovaralo.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: serpica.net
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem