Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ostalo

Kako da pileće belo meso bude sočno

Autor Stvar ukusa
Autor Stvar ukusa

Pileće belo meso može biti sočnije od od ostatka, zato pogledajte kako da ga pečete.

Izvor: Profimedia/Shutterstock

Belo meso često je suvo i mnogima nije najomiljeniji izbor. Ipak, ako znate kako pripremiti piletinu, meso će zadržati svoju sočnost.

Pripremite marinadu kojom ćete premazati meso za sočan, ukusan i hrskav doživljaj.

Sastojci:

Pola šoljice meda; Malo vode; kašičica mlevene crvene paprike; Dve supene kašičice jabukovog sirćeta; jedna i po kašičica soli; jedna kašičica crnog bibera.

Pogledajte i 6 recepata za jela sa piletinom

Priprema:

Zagrejte rernu, pomešajte sastojke i stavite u rernu dok se smesa ne ugrije, odnosno, pojave se mehurići na površini.

Izvadite i ostavite sa strane. Meso posolite i pobiberite i stavite na papir za pečenje.

Namažite meso s pripremljenom marinadom. Pecite meso oko pola sata, a zatim ponovno premažite. Ostavite da se peče još 10-ak minuta dok meso ne bude pečeno do kraja, a kada je spremno za serviranje, premažite još jednom marinadom pre posluživanja.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: vecernji.hr

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti