Belo meso često je suvo i mnogima nije najomiljeniji izbor. Ipak, ako znate kako pripremiti piletinu, meso će zadržati svoju sočnost.

Pripremite marinadu kojom ćete premazati meso za sočan, ukusan i hrskav doživljaj.

Sastojci:

Pola šoljice meda; Malo vode; kašičica mlevene crvene paprike; Dve supene kašičice jabukovog sirćeta; jedna i po kašičica soli; jedna kašičica crnog bibera.

Pogledajte i 6 recepata za jela sa piletinom

Priprema:

Zagrejte rernu, pomešajte sastojke i stavite u rernu dok se smesa ne ugrije, odnosno, pojave se mehurići na površini.

Izvadite i ostavite sa strane. Meso posolite i pobiberite i stavite na papir za pečenje.

Namažite meso s pripremljenom marinadom. Pecite meso oko pola sata, a zatim ponovno premažite. Ostavite da se peče još 10-ak minuta dok meso ne bude pečeno do kraja, a kada je spremno za serviranje, premažite još jednom marinadom pre posluživanja.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: vecernji.hr