Ako ne znate šta biste da kuvate, evo odličnog predloga. Lako i jednostavno do ukusnog ručka. 

Sastojci:

  • 1 srednja tikvica
  • 100 g brašna
  • 2 jajeta
  • so i biber
  • 2 kašike kisele pavlake
  • po želji i 2 čena belog luka


Za fil:

  • 200 g pilećih grudi
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 kašike kisele pavlake
  • 1 kašičica senfa

Priprema:
Propržite iseckani crni luk, pa dodajte seckanu piletinu i začinite. Kada se piletina uprži dodajte pavlaku i senf.

Tikvicu izrendajte, pa ocedite i dodajte jaja, pavlaku i secani beli luk. Začinite po ukusu. Sipajte u čist tiganj u kojem se zagrejalo ulje i pecite poklopljeno par minuta. Zatim obrnite smesu, sipajte malo pavlake preko i nastavite da pečete. Naranedajte kačkavalj i na jednu polovinu stavite meso. Preklopite. Poklopite i pecite još kratko preklopljeno. 

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: uradisama/idejezakreativce