Ako ne znate šta biste da kuvate, evo odličnog predloga. Lako i jednostavno do ukusnog ručka.
Sastojci:
- 1 srednja tikvica
- 100 g brašna
- 2 jajeta
- so i biber
- 2 kašike kisele pavlake
- po želji i 2 čena belog luka
Za fil:
- 200 g pilećih grudi
- 1 glavica crnog luka
- 2 kašike kisele pavlake
- 1 kašičica senfa
Priprema:
Propržite iseckani crni luk, pa dodajte seckanu piletinu i začinite. Kada se piletina uprži dodajte pavlaku i senf.
Tikvicu izrendajte, pa ocedite i dodajte jaja, pavlaku i secani beli luk. Začinite po ukusu. Sipajte u čist tiganj u kojem se zagrejalo ulje i pecite poklopljeno par minuta. Zatim obrnite smesu, sipajte malo pavlake preko i nastavite da pečete. Naranedajte kačkavalj i na jednu polovinu stavite meso. Preklopite. Poklopite i pecite još kratko preklopljeno.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: uradisama/idejezakreativce
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem