Ako ne znate šta biste da kuvate, evo odličnog predloga. Lako i jednostavno do ukusnog ručka.
Sastojci:
- 1 srednja tikvica
- 100 g brašna
- 2 jajeta
- so i biber
- 2 kašike kisele pavlake
- po želji i 2 čena belog luka
Za fil:
- 200 g pilećih grudi
- 1 glavica crnog luka
- 2 kašike kisele pavlake
- 1 kašičica senfa
Priprema:
Propržite iseckani crni luk, pa dodajte seckanu piletinu i začinite. Kada se piletina uprži dodajte pavlaku i senf.
Tikvicu izrendajte, pa ocedite i dodajte jaja, pavlaku i secani beli luk. Začinite po ukusu. Sipajte u čist tiganj u kojem se zagrejalo ulje i pecite poklopljeno par minuta. Zatim obrnite smesu, sipajte malo pavlake preko i nastavite da pečete. Naranedajte kačkavalj i na jednu polovinu stavite meso. Preklopite. Poklopite i pecite još kratko preklopljeno.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: uradisama/idejezakreativce
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus