Možda vam deluje čudno spoj čokolade i tikvica, ali nismo pogrešili u receptu. Isporbajte i vi i ukus će vas iznenaditi.

Sastojci:

  • 2 jajeta
  • ¾ šolje jogurta
  • ¼ šolja ulja
  • 2 kašičice vanila ekstakta
  • 2 šolje brašna
  • 2 šolje šećera
  • ½ šolja kakaoa
  • 1 ½ kašičica cimeta
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 1 kašičica soli
  • 2 šolje izrendanih tikvica

Za čokoladni preliv:

  • 150 ml slatke pavlake
  • 1 šolja šećera
  • ¼ kašičice vanila ekstrakta
  • ¼ šolje istopljenog putera
  • 120 ml/0,5 šolje istopljene tamne čokolade

Priprema:

Pomešajte jaja, ulje, jogurt i vanilu, pa umutite žicom. Zatim prosejte brašno, šećer, kakao, cimet, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so i promešajte. Dodajte smedu od jaja i opet promešajte. Zatim dodajte izrendane tikvice i kašikom promešajte. Stavite testo u kalup obložen pek papirom i pecite 30 minuta na 180°C. Kada se ispeče uklonite pek papir.

Za čokoladni preliv: U posudi mikserom umutite slatku pavlaku, šećer, vanilu, istopljen puter i čokoladu. Dobijenom smesom premažite tortu.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs