Možda vam deluje čudno spoj čokolade i tikvica, ali nismo pogrešili u receptu. Isporbajte i vi i ukus će vas iznenaditi.
Sastojci:
- 2 jajeta
- ¾ šolje jogurta
- ¼ šolja ulja
- 2 kašičice vanila ekstakta
- 2 šolje brašna
- 2 šolje šećera
- ½ šolja kakaoa
- 1 ½ kašičica cimeta
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 kašičica sode bikarbone
- 1 kašičica soli
- 2 šolje izrendanih tikvica
Za čokoladni preliv:
- 150 ml slatke pavlake
- 1 šolja šećera
- ¼ kašičice vanila ekstrakta
- ¼ šolje istopljenog putera
- 120 ml/0,5 šolje istopljene tamne čokolade
Priprema:
Pomešajte jaja, ulje, jogurt i vanilu, pa umutite žicom. Zatim prosejte brašno, šećer, kakao, cimet, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so i promešajte. Dodajte smedu od jaja i opet promešajte. Zatim dodajte izrendane tikvice i kašikom promešajte. Stavite testo u kalup obložen pek papirom i pecite 30 minuta na 180°C. Kada se ispeče uklonite pek papir.
Za čokoladni preliv: U posudi mikserom umutite slatku pavlaku, šećer, vanilu, istopljen puter i čokoladu. Dobijenom smesom premažite tortu.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus