Ovo jelo je idealan i lagan letnji obrok, savršenog je ukusa, a ima tako malo kalorija...
Potrebni sastojci:
paprike - 4 - 5 komada
leblebije - 400 g
pirinač - 100 g
luk - 1 glavica
beli luk - 2 čena
paradajz pire - 2 kašike
peršun - 1 vezica
mirođija - 1 vezica
ljuta paprika - 1 komad
spanać - 200 g
limun - 1 komad
maslinovo ulje - 2 - 3 kašike
dimljena aleva paprika - 1 kašika
biber, so
Način priipreme:
Isecite luk na sitno. Zagrejte maslinovo ulje u dubokom tiganju i stavite da se dinsta. Iseckajte na sitno čenove belog luka i dodajte u tiganj. Začinite solju, biberom i dimljenom alevom paprikom.
Dodajte beli biserni pirinač i zapržite, dok zrnca ne postanu prozračna.
Iseckajte listove spanaća na krupno i dodajte u nadev. Dodajte i na sitno iseckanu ljutu papriku i po pola vezice mirođije i peršuna.
Sipajte paradajz pire i promešajte smesu. Dodajte teglu leblebija, sipajte i malo tečnosti, mešajte dobro i sklonite smesu sa ringle.
Odsecite vrhove paprika i sačuvajte poklopce. Napunite ih nadevom i poređajte u posudu za pečenje.
Stavite nazad poklopce posnih punjenih paprka, dolijte šolju tople vode ili bujon od povrća u posudu i prebacite u rernu zagrejanu na 200 stepeni na 30 minuta.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: Bonapeti
Proja sa tri vrste sira
Češki kolač sa makom
Lagani krompir paprikaš
Slavski rolat sa jajima i vlašcem
Slavske kokos kuglice sa konjakom i kafom