Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Doručak

RECEPT ZA KAČAMAK IZ LJUBOVIJE: Ovako to prave u ovom kraju na tradicionalan način

Autor Aleksandra Ljubičić
Autor Aleksandra Ljubičić

Staro srpsko jelo koje su nam bake i deke spremale za doručak.

Izvor: Shutterstock

Gastronomska ponuda Ljubovije je bogata i raznovrsna. U ovom gradu je poznat Gastro festival , koji postoji duže od jedne decenije i zauzima značajno mesto u promociji azbukovačke kuhinje – hrane sa dušom. Starinska jela i recepti su zastupljeni u kuhinji ovog kraja, gde je etno turizam razvijen i gde svake godine dolazi sve veći broj turista.

Možda će vas zanimati

 Evo i jednog starinskog recepta: Azbukovački kačamak

U šerpu nasuti litar tople vode, posoliti,staviti pola supene kašike masti i staviti na šporet da provri.U posebnu činiju nasuti čašu vode i u njoj razmutiti projino (kukuruzno brašno), 8 do 10 supenih kašika brašna, da se dobije gusta kaša, i malo posoliti. Kada voda u šerpi provri dodavati kašiku po kašiku razmućene guste kaše i mešati. Kada dodamo svu kašu mešati masu da se zgusne i sjedini. Krčkati jedno 5 minuta, skinuti sa šporeta, po ukusu dodati sir, kajmak, mleko.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: Srbijuvolimo.rs

Pročitajte još

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti